Olaf Scholz susține că Germania este alături de România și Bulgaria în demersul aderării la Schengen / Cancelarul german s-a întâlnit la Berlin cu premierul Denkov

Olaf Scholz susține că Germania este alături de România și Bulgaria în demersul aderării la Schengen /  Cancelarul german s-a întâlnit la Berlin cu premierul Denkov
Foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

Cancelarul german Olaf Scholz s-a întâlnit miercuri, 3 octombrie, cu prim-ministrul Buglariei, Nikolai Denkov. În cadrul unei conferințe de presă comună cu Denkov, Shcolz a afirmat că este de partea Bulgariei și României în demersul aderării la Schengen.

De asemenea, Germania continuă să pledeze în acest sens pe lângă partenerii UE, susține cancelarul german, potrivit Agerpres.

Discuțiile dintre cei doi lideri s-au focusat pe chestiuni legate de Schengen, Balcanii de vest și războiul din Ucraina.

Germania, alături de Bulgaria și România în aderarea la Schengen

Relațiile dintre Germania și Bulgaria par să fie excelente, potrivit lui Scholz. Cele două țări vor să își aprofundeze cooperarea. În privința relațiilor economice germano-bulgare, cancelarul german a susținut că sunt de foarte mare succes, anul trecut realizând un record de schimburi comerciale în valoare de 12 miliarde de euro, adăugând că produsele bulgare, în special cele pentru industria auto, sunt necesare cu particularitate în Germania.

Datorită reacțiilor sale împotriva agresiunii ruse din Ucraina, Bulgaria este considerată un partener de încredere în UE și în NATO, potrivit spuselor lui Scholz. Cu această ocazie, cancelarul german a mulțumit Bulgariei că a luat în mod ferm partea Ucrainei.

Prim-ministrul Denkov a declarat că alături de Scholz a convenit că protejarea frontierelor externe ale UE ar trebui să fie o prioritate și că țările aflate sub presiunea migranților ar trebui ajutate mai mult.

Cei doi lideri vor urma să se întâlnească din nou perioada următoare în cadrul reuniunii Comunităţii Politice Europene şi al reuniunii informale a şefilor de stat şi de guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`