Cum s-ar fi petrecut accidentul din Veneția: Autobuzul s-a frecat 30 de metri de balustrada de protecție. De ce ar fi căzut apoi de pe pod

Cum s-ar fi petrecut accidentul din Veneția: Autobuzul s-a frecat 30 de metri de balustrada de protecție. De ce ar fi căzut apoi de pe pod

Specialiștii consultați de jurnaliștii de la Corriere della Sera susțin că accidentul produs marți în Veneția a avut drept cauză starea de sănătate a șoferului, dar și lipsa unui element de siguranță de pe podul de peste calea ferată.

Autobuzul a căzut pe plafon de la o înălțime de 9,4 metri

Autobuzul nu mai circula corect de 30 de metri, urmele de pe balustradă arată că autovehiculul se freca de bara de protecție, însă aceasta nu a cedat.

A intrat însă într-un ”punct de aerisire”. Parapetele au fost construite cu astfel de puncte, protejate și ele, însă nu la fel de temeinic.

”Este imposibil de estimat astăzi dacă parapetul ar fi continuat să țină sub presiunea exercitată de autobuz. Dar lipsa acelui element de siguranță „împinge” autobuzul și mai mult în afara drumului și îl privează de ultima barieră înaintea golului.

Impactul platformei cu grinzile și balustrada îi alterează echilibrul deja precar, provocând răsturnarea acestuia în timpul căderii, cu consecințele teribile”, scriu jurnaliștii italieni, citați de G4Media.

Autobuzul a căzut pe plafon de la o înălțime de 9,4 metri. Și încă un detaliu terifiant: autobuzul avea înainte de accident o înălțime declarată la Registrul Public Auto de trei metri. Epava mai are acum o înălțime de 1,4 metri.

Această pistă, precum și posibilitatea ca șoferul să fi făcut o eroare, să fi adormit la volan sau să fi suferit un accident cerebral sau un infarct sunt luate în considerare de anchetatori.

În total, sunt 21 de persoane decedate, după ce autocarul s-a prăbușit peste șinele de tren, din apropierea gării din Veneția. Patru dintre acestea erau de naționalitate română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”