La nu mai puțin de 104 ani, o bătrânică a decis să sară cu parașuta de la 4.000 de metri: „Vârsta este doar un număr!”

La nu mai puțin de 104 ani, o bătrânică a decis să sară cu parașuta de la 4.000 de metri:  „Vârsta este doar un număr!”
Sursa Foto: Freepik.com

În vârstă de 104, o femeie din Statele Unite a sărit cu parașuta și își dorește să ajungă în Cartea Recordurilor ca cea mai în vârstă persoană care face acest lucru.

O bătrânică a sărit cu parașuta la 104 ani

Se pare că Dorothy Hoffner și-a lăsat cadrul metalic cu care se deplaseze lângă avion și a fost ajutată să urce treptele până în aeronavă, iar mai apoi, cu ajutorul unui instructor profesionist care pilotează parașuta, bătrânica a sărit de la 4.000 de metri.

În prezent, Linnéa Ingegärd Larsson din Suedia este cea care deține recordul. Aceasta avea 103 ani când săritura ei a fost înregistrată de Cartea Recordurilor, în mai 2022, însă Dorothy are toate șansele să îl doboare.

„Vârsta este doar un număr”, a explicat femeia din Chicago, care este amatoare de senzații tari, potrivit Chicago Tribune.

Totodată, la vârsta de 100 de ani, aceasta a mai făcut parașutism și a mărturisit că i-a plăcut foarte tare senzația de cădere liberă: „Când sari, asigură-te că ai pe cineva cu tine. Acesta este lucrul important.

Mereu m-am gândit că dacă ar fi să fac asta singură, m-aș ruga când aș trage cordonul parașutei…Dacă l-ai tras prea devreme și te-ai prins de avion?  Cum ar putea ateriza avionul cu tine atârnat pe el?”.

Cu toate că a durat doar șapte minute saltul, femeia este de părere că a meritat fiecare secundă, iar cei apropiați care au venit să o susțină au aplaudat-o la aterizare.

„A fost superb acolo sus. Totul a fost încântător, minunat, nici că se putea mai bine”, a transmis Dorothy Hoffner, după ce a sărit cu parașuta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`