Care este zona preferată de cei care vor să își cumpere o locuință nouă, în România: „Au început să fie din ce în ce mai educați”

Care este zona preferată de cei care vor să își cumpere o locuință nouă, în România: „Au început să fie din ce în ce mai educați”
Foto simbol: Pixabay

Românii sunt tot mai atenți atunci când vine vorba despre o casă nouă sau un apartament nou. Aceștia preferă să cerceteze piața și să testeze toate facilitățile pe care un imobil le pune la dispoziție înainte de a-l achiziționa. Tot mai mulți români aleg să își cumpere o locuință la malul mării, iar în ultima perioadă mulți aleg să aibă un imobil și în străinătate.

Anul acesta, românii au fost interesați în special de proprietățile care îi fac să se simtă ca în vacanță.

Locuințele de la malul mării, tot mai căutate de români

„Foarte mulţi şi-au dat seama că pot lucra de acasă şi ce poate fi mai plăcut decât să lucrezi de acasă şi să vezi şi marea în acelaşi timp. Alţi clienţi au decis că e mai eficient financiar să deţii o locuinţă la mare pe care să o foloseşti atunci când vrei să ai o vacanţă, dar care să genereze şi profit atunci când nu te foloseşti de ea, deci trendul despre care vorbim este unul ascendent către zona de litoral”, susține Alexandra Bocunescu, expert în imobiliare.

De asemenea, românii au început să fie tot mai atenți la comunitate și la facilitățile imobilului atunci când achiziționează o locuință nouă.

„Clienții români au început să fie din ce în ce mai educați din punct de vedere a ceea ce caută. De la plajă certificată blue flag, până la restaurante cu specific diferit, zona de spa funcțională tot anul, piscină exterioară încălzită”, a mai spus experta în imobiliare.

Cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere și cu trei camere, iar pe locul 3 sunt casele poziționate în afara junglei urbane.

„Epoca caselor ieftine cu credite luate ușor și rapid a apus. Trebuie să ne uităm la cum arată piața imobiliară din Varșovia, din Polonia sau la Budapesta, acolo unde pe măsură ce nivelul de trăi a crescut prețurile au avansat vertiginos”, a spus Adrian Negrescu, analist economic, potrivit Observator.

În privința investițiilor în afara țării, Dubaiul rămâne primul pe lista românilor atunci când vine vorba despre apartamente. Grecia este preferată de majoritatea persoanelor pentru casele de vacanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:56 - Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)
17:35 - Sergiu Bîlcea: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru
17:21 - Forța Dreptei și PMP au depus la BEC semnăturile pentru alegerile parlamentare / Ludovic Orban: „Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor care s-a manifestat de-a lungul referendumurilor organizate în ultimii 15 ani” (VIDEO)
17:16 - Ciprian Dobre (PNL), despre situația lui Nelu Tătaru: „Noi, ca partid politic, am făcut tot ceea ce credem noi că este corect” (VIDEO)
16:54 - Marius Pașcan (PMP): „Orice om rezonabil și de bun simț așteaptă ca în această perioadă să îi vadă pe prezidențiabili cu niște programe concrete” (VIDEO)
16:46 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
16:29 - Milioane de telefoane Android, în pericol din cauza unei vulnerabilități critice descoperite recent
16:22 - Pulp Fiction a împlinit 30 de ani! Cum a schimbat filmul lui Quentin Tarantino cultura pop din întreaga lume