Spitalul Floreasca și-a revizuit regulile privind accesul. Măsura vine după ce dealerul lui Vlad Pascu a intrat în unitatea medicală pentru a căuta medicamente cu care să se drogheze

Spitalul Floreasca și-a revizuit regulile privind accesul. Măsura vine după ce dealerul lui Vlad Pascu a intrat în unitatea medicală pentru a căuta medicamente cu care să se drogheze
Sursa foto: sjuneamt.ro

Medicul Bogdan Opriță de la Spitalul Floreasca din București a declarat că s-au revizuit regulile privind accesul în zonele restricționate, după ce dealerul lui Vlad Pascu a intrat în unitatea medicală să caute pastile cu care să se drogheze.

Medicul spune că tânărul a fost găsit în timp ce căuta medicamente cu care să se drogheze. Acesta a fost evacuat, iar ancheta este în derulare, pentru că filmările de pe camerele de supraveghere sunt foarte lungi și nu s-a putut ajunge încă la o concluzie, conform G4media.

Măsurile implementate în spital

Opriță a spus că în urma evenimentului regulile privind accesul în zonele restricționate au fost revizuite. Astfel că, s-au introdus cartele, bariere fizice, poduri de acces, ba chiar și o firmă de pază a fost sesizată să ia măsuri în cazul în care un agent lipsește temporar de la post.

„Spitalul nu putem să îl privim ca o unitate militară sau ca pe o închisoare şi există întotdeuna această balanţă între nevoia de a permite accesul în spital rudelor, aparţinătorilor care vin să îi vadă pe cei dragi şi partea aceasta de restricţionare.

În spital sunt anumite zone care nu sunt publice, dar, dacă cineva intră pe o cale obişnuită în spital, poate chiar pe la UPU sau pe la Ambulator, pretextând că are ceva sau spunând că are ceva, poate ajunge la o astfel de zonă.

Farmacia spitalului era corect securizată, are un sistem de alarmă, deci şi dacă intra prin efracţie să ia ceva, alarma s-ar fi declanşat. Deci din acest punct de vedere procedurile au fost respectate. Pentru depozitele de medicamente şi pentru depozitele de materiale sanitare Poliţia ne face nişte recomandări”, a declarat Bogdan Opriţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`