Guvernul vrea să mărească taxele în domeniul jocurilor de noroc. Ce alte reglementări fiscale mai sunt prevăzute

Guvernul vrea să mărească taxele în domeniul jocurilor de noroc. Ce alte reglementări fiscale mai sunt prevăzute
Sursa foto: Pixabay.com

Industria jocurilor de noroc va avea taxele dublate și o cerință de garanție de 1 milion de euro pentru toate companiile. De asemenea, se discută o lege în Parlament pentru mutarea cazinourilor și caselor de pariuri în zonele periferice ale orașelor.

Taxe dublate și garanția de 1 milion de euro pentru industria jocurilor de noroc

În România, conform estimărilor autorităților, există aproximativ 100.000 de persoane afectate de dependența de jocurile de noroc. Cu toate acestea, numărul real al celor care au căzut pradă păcănelelor rămâne necunoscut, generând preocupări în rândul Guvernului și Parlamentului. Drept urmare, aceste instituții lucrează la elaborarea unor noi legi menite să limiteze accesul la astfel de jocuri de noroc, scrie Observator News.

Proiectul de lege propune eliminarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile mici sub 5.000 de locuitori și limitează numărul lor în orașe la una la 20.000 de locuitori. Astfel, în Constanța, cu 300.000 de locuitori, vor fi permise maxim 15 săli de jocuri sau case de pariuri. Până la votul din Camera Deputaților, Guvernul va introduce taxe mai mari și o garanție de 1.000.000 de euro pentru toate firmele din industria jocurilor de noroc.

Reglementări fiscale mai stricte

„De la 125.000 euro cresc taxele până la 250.000 pe an pe aparat autorizat”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

În ședința de Guvern de luni, prim-ministrul a adus în atenție presiunile exercitate de către reprezentanții din industria jocurilor de noroc în vederea blocării noilor reglementări.

„Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi joi vom da OUG prin care toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`