Cătălin Drulă (USR), despre legea privind scoaterea păcănelelor în afara orașelor: Vin astăzi cu un document care arată că Ciolacu a cedat acestui șantaj (VIDEO)

Cătălin Drulă (USR), despre legea privind scoaterea păcănelelor în afara orașelor: Vin astăzi cu un document care arată că Ciolacu a cedat acestui șantaj (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România. Foto: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a făcut câteva declarații la Palatul Parlamentului. Drulă se arată nemulțumit de Ordonanța de urgență pe care intenționează Guvernul să o dea în privința jocurilor de noroc, susținând că, de fapt, se creează oportunități pentru industrie, pentru că toți banii din această industrie vin, de fapt, din zona online a jocurilor de noroc.

“O scurtă declarație despre acea lege privind scoaterea păcănelelor în afara orașelor. L-am auzit zilele acestea pe Marcel Ciolacu afirmând că este șantajat, și solicitând instituțiilor statului să verifice acest șantaj.

Vin astăzi în fața dumneavoastră cu un document care arată că a cedat acestui șantaj. Este punctul de vedere oficial al Guvernului României, semnat de premierul Ion Marcel Ciolacu prin care guvernul nu susține adoptarea inițiativei legislative cu pricina, inițiativa legislativă de scoatere a păcănelelor, în afara orașelor.

Ne-a vorbit Marcel Ciolacu de amenințări, tot felul de nume de care nu știm ale cui sunt, un anume Sorin, de șantaj. Iată că punctul de vedere oficial al acestui guvern este că nu susține adoptarea inițiativei legislative.

Îi cer premierului Ciolacu să renunțe la acest dublu joc pe care îl face în favoarea unei industrii care distruge destinele a zeci de mii de familii.

Și o face în cel puțin 3 feluri. A copiat acest proiect de lege de la USR, dar de fapt, nu-l susține, așa cum afirmă punctul de vedere oficial.

A venit cu un proiect de ordonanță care doar își dorește ca Guvernul să bage și el mâna în câștigurile acestea care sunt făcute pe baza unor drame sociale.

Practic, a negociat un pic cu acești operatori de păcănele și jocuri de noroc și ia și Guvernul o părticică mai mare decât până acum. Nu în ultimul rând, alături de partenerii săi din PNL, în mod special doamna Alina Gorghiu, a blocat legea care interzice publicitatea stradală și publicitatea în spații publice, ne referim aici la stadioane, la tricourile jucătorilor, la orice formă de publicitate la aceste mari rețele.

Să nu uităm că păcănelele sunt doar operatorii mai mici.

Grosul se face online, unde sunt acei mari rechini, care se pare că au ajuns la domnul Ciolacu și a cedat acelui șantaj și pentru asta nu face nimic. Solicit și eu aceluiași stat român, repet, afirmația lui Marcel Ciolacu, solicit statului român să investigheze acest șantaj căruia Marcel Ciolacu i-a cedat. Este un document oficial și oamenii merită să știe că sub semnătura oficială a premierului Marcel Ciolacu, Guvernul său nu susține adoptarea acestei inițiative legislative.

E un document oficial. Opinia guvernului se exprimă într-un document oficial. Nu e o părere pe care și-a spus-o domnul Ciolacu la o întrunire. Pe de altă parte, restul de declarații nu au nicio consecință formală. Acest proiect nu a trecut de Parlament. Celălalte proiecte inițiate de colegii mei care limitează publicitatea pentru această industrie, iarăși sunt blocate, deci acțiunile și faptele sunt unele de protejare a acestei industrii, însăși ordonanța de urgență care se propune a fi adoptată, joi, dacă vă uitați cu atenție, creează un fond, le mai ia o taxă ici-colo, 150.000 EUR la niște câștiguri de milioane, sute de milioane. Este, de fapt, o negociere cu această industrie, pentru că această industrie, așa cum afirmă premierul Marcel Ciolacu, este foarte apropiată de aceste partide și stă la masă cu ele.

Avem un proiect care interzice, avem un proiect al colegei mele, Diana Stoica, alături de alți 2 colegi care interzice practic pe tot ce înseamnă spațiul public această publicitate, deci nu ar mai fi pe stadioane, nu ar mai fi pe tricouri, nu ar mai fi pe clădiri, nu ar mai intoxica mințile copiilor.”, a declarat Cătălin Predoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)