Premierul Albin Kurti acuză Serbia că are în plan să „anexeze” nordul Kosovo, după recentul atac terorist

Premierul Albin Kurti acuză Serbia că are în plan să „anexeze” nordul Kosovo, după recentul atac terorist
Sursa foto: Twitter (X) - Albin Kurti @albinkurti

Premierul kosovar Albin Kurti a declarat luni, 2 octombrie, că recentul atac terorist fac parte dintr-un plan amplu al Serbiei care ar viza „anexarea” nordului Kosovo, cu o populația majoritar sârbă.

„Pe baza documentelor confiscate, poliţia din Kosovo a confirmat că atacul terorist (din Banjska) face parte dintr-un plan mai amplu de anexare a nordului Kosovo printr-un atac coordonat asupra a 37 de poziţii”, a scris Kurti, pe Twitter (X).

Serbia ar avea în plan „anexarea” nordului Kosovo

Conform spuselor sale, planul ar fi fost creat pentru „crearea unui coridor către Serbia” și pentru a „permite aprovizionarea cu arme și trupe”.

De asemenea, premierul Albin Kurti a publicat și câteva imagini în care se poate observa cum teroriștii care au efectuat atacurile s-au antrenat în Pasuljanske Livade, una dintre bazele cheie ale Armatei Sârbe.

„Teroriştii care au comis atacurile s-au antrenat la Pasuljanske Livade, una dintre bazele cheie ale armatei sârbe”, a mai adăugat Albin Jurti, pe rețeaua X, unde a publicat și câteva imagini. Acestea ar fi fost surprinse cu patru zile înainte de atac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`