Ministrul Justiției: Nu am nimic împotriva Codruţei Kovesi. Cred că este probabil cel mai bun procuror şef al DNA de când există această instituţie

Ministrul Justiției: Nu am nimic împotriva Codruţei Kovesi. Cred că este probabil cel mai bun procuror şef al DNA de când există această instituţie
Foto: voceatransilvaniei.ro

Laura Codruța Kovesi este probabil cel mai bun procuror șef pe care l-a avut DNA, a susținut Ministrul Justiției, Raluca Prună, pentru Digi24. Totuși, a precizat aceasta, este prematur să spună dacă are ceva sau nu împotriva prelungirii mandatului pe care îl are Kovesi la șefia instituției.

„Nu am nimic împotriva Codruţei Kovesi, ci dimpotrivă, am spus, o repet, este probabil cel mai bun procuror şef al DNA de când există această instituţie. Aş dori ca determinarea mea în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei să nu fie pusă la îndoială prin niciun fel de umbră cu privire la judecata mea de valoare privind-o pe doamna Kovesi”, a declarat Ministrul Justiției.

Întrebată dacă are aceeași părere și despre procurorul general Tiberiu Niţu, Raluca Prună a declarat că nu poate face acum evaluări privind performanţa procurorilor de la conducerea parchetelor de cel mai înalt nivel, dar a ținut, totuși, să facă această precizare în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi.

Declarația a fost făcută în contextul în care, anterior, aceasta a susținut că o procedură de reînvestire „a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrari, dovada de integritate şi profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părţi din societate”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`