Parisul, invadat de ploșnițe: Guvernul promite măsuri, viceprimarul spune că ”nimeni nu este în siguranță”

Parisul, invadat de ploșnițe: Guvernul promite măsuri, viceprimarul spune că ”nimeni nu este în siguranță”
Sursa foto: Wikipedia

Guvernul francez a promis că va „liniști și proteja” publicul, după ce Parisul a raportat o creștere „pe scară largă” a ploșnițelor, potrivit CNN.

Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat vineri că va „aduna operatorii de transport săptămâna viitoare” pentru „a întreprinde măsuri suplimentare” pentru „asigura și proteja” publicul de creșterea raportată a numărului de insecte dăunătoare.

Anunțul vine în timp ce solicitările guvernamentale din partea oficialilor și sindicatelor din Paris cresc după ce mai multe videoclipuri cu ploșnițe depistate în transportul public și în alte locații, cum ar fi cinematografele, au apărut pe rețelele de socializare.

Vorbind vineri cu postul de televiziune francez LCI, viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a numit fenomenul „larg răspândit”.

„Trebuie să înțelegeți că, în realitate, nimeni nu este în siguranță, evident că există factori de risc, dar în realitate, puteți prinde ploșnițe oriunde și le puteți aduce acasă”, a spus el.

În urmă cu trei ani, guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploșnițelor, care include un site web dedicat și o linie telefonică de informare, pe măsură ce numărul insectelor a crescut.

Dar Gregoire a spus că, în ciuda acestui plan, „există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”.

Un expert de la organismul național de sănătate publică din Franța, Anses, a spus că problema este „un fenomen emergent în Franța și aproape peste tot în lume”.

„Se datorează în principal mișcării oamenilor, populațiilor care călătoresc, faptului că oamenii stau în spații de cazare pe termen scurt și aduc înapoi ploșnițele în valize sau în bagaje”, a declarat Johanna Fite de la departamentul de evaluare a riscurilor Anses pentru CNN.

Ea a adăugat că a existat o „escaladare” a numărului, deoarece ploșnițele erau din ce în ce mai rezistente la insecticide.

„Observăm tot mai multe populații de ploșnițe care sunt rezistente, așa că nu există un tratament miracol pentru a scăpa de ele”, a spus Fite.

Vestea vine în timp ce Parisul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024, dar oficialii spun că nu sunt îngrijorați.

„Nu există nicio amenințare pentru Jocurile Olimpice”, a spus Gregoire.

„Ploșnițele au existat înainte și vor exista după aceea”, a adăugat el, spunând că jocurile au fost o „oportunitate” pentru toată lumea de a lucra împreună la această problemă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`