Bagheta franțuzească va fi modificată prin lege. Începând de duminică, 35.000 de brutării din Franța vor fi obligate să nu mai pună așa multă sare în aluat.
Francezii consumă, pe an, șase miliarde de baghete și, astfel, consumă foarte multă sare. De la 1 octombrie, brutarii vor trebui să pună maxim 1,4 grame de sare la 100 de grame de pâine, fiind o decizie luată la nivel națională, informează observatornews.
La nivel mondial, un adult consumă circa 5 grame de sare pe zi. Dar, francezii ajung să consume 8 grame de sare zilnic, fără să își dea seama. Iubitorii de baghete trebuie să fie atenți și la ce fel de făină conține pâinea.
„Trebuie să evităm pâinea albă, care conţine mai multă sare. O să optăm pentru o pâine integrală care este mai bogată în fibre şi mult mai bună pentru sănătatea noastră”, a pus Karine De La Rouére, nutritionist.
Bagheta franțuzească a ajuns să fie atât de renumită încât anul trecut a intrat în patrimonial imaterial al umanității.