Remus Ștefureac, directorul INSCOP, despre șansele Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: „Cel puțin în cazul PSD, neîndeplinirea acestui obiectiv, ar fi un eșec major” (VIDEO)

Remus Ștefureac, directorul INSCOP, despre șansele Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: Cel puțin în cazul PSD, neîndeplinirea acestui obiectiv, ar fi un eșec major (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Remus Ștefureac, directorul INSCOP, a avut o intervenție în direct, pe B1 TV, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, unde a vorbit despre candidatul PSD la Primăria Capitalei, și anume, Gabriela Firea, dar și ce șanse are să câștige alegerile.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul unui interviu pe Digi24, că Gabriela Firea este candidatul PSD pentru Primăria București, dar lucrurile nu sunt bătute în cuie.

„Poate fi și o criză, poate fi și o chestiune în care domnul Ciolacu evită o stilizare excesivă a unui anumit curent din PSD, știind faptul că popularitatea doamnei Firea poate nu mai este la același nivel. Și atunci, știind acest lucru, la finalul zilei, în momentul în care se vor alege candidaturile, evident că relevant va fi potențialul fiecărui candidat, chiar de a obține un scor care să-i permită câștigarea alegerilor. Cel puțin în cazul PSD, neîndeplinirea acestui obiectiv, ar fi un eșec major.

Rămâne de văzut, eu, personal, nu am date pe București și prefer să mă raportez exclusiv la ceea ce măsurăm noi. Nu-mi dau seama în acest moment, în București, cât de mult a scăzut doamna Firea. La nivel național, într-adevãr e un recul foarte puternic, pentru că dânsa era și e în continuare măsurată și în cercetări realizate la nivel național, dar e adevărat, uneori se mai și uită teme. Cred că din perspectiva alegerilor locale, care vor avea loc peste un an, deci în septembrie anul viitor, relevante vor fi  măsurătorile care încep să se facă din primăvară”, a spus directorul INSCOP pe B1 TV.

Iată anunțul pe care l-a făcut premierul Ciolacu, miercuri, vizavi de candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

„Există o decizie în acest moment și ea n-a fost schimbată, că doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Știm cu toții, vă spun fără nicio reținere, ministrul Gabriela Firea nu are nicio vină în azilele groazei. Presupun că știm cu toții acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuție care ține în primul și-n primul rând de doamna Gabriela Firea și de decizia domniei sale”, a spus Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)