Noul manager al spitalului din Botoșani, la o lună de la moartea Alexandrei Ivanov: „Se mai întâmplă”

Noul manager al spitalului din Botoșani, la o lună de la moartea Alexandrei Ivanov: „Se mai întâmplă”
Sursa foto: Freepik

Monica Adăscăliței a preluat acum o lună funcția de manager al Spitalului Județean din Botoșani, unde a murit Alexandra Ivanov, tânăra însărcinată care a fost lăsată să moară în maternitate de către medicul de gardă.

Într-un interviu recent pentru PressOne, Adăscăliței a declarat că în spitalul pe care-l conduce „au mai fost eșecuri, posibil să mai fie eșecuri, dar sunt și lucruri minunate care s-au întâmplat”.

“Se mai întâmplă. În toate spitalele din țară sunt și eșecuri. Este regretabil ce s-a întâmplat. (…) Dar nu putem generaliza activitatea la nivelul Spitalului Județean. Au mai fost eșecuri, posibil să mai fie eșecuri, dar sunt și lucruri minunate care s-au întâmplat la Spitalul Județean din Botoșani, care poate nu au fost mediatizate”

Alexandra, tânăra de 25 de ani, gravidă și mamă a trei copii, a murit pe 18 august, în maternitatea Spitalului din Botoșani. De pe patul de spital, femeia le-a trimis mai multe mesaje medicilor, în care le cerea ajutorul, însă n-a primit niciun răspuns. Dimineața, aceasta s-a stins la Terapie Intensivă. Dosarul morții Alexandrei se află la Parchetul Curții de Apel Suceava.

Medicii care lucrează în maternitatea din Botoșani se plâng că sunt agresați verbal și sunt și amenințați de către diverse persoane, informează Monitorul de Botoșani.

O delegație de cinci medici din cadrul Maternității Botoșani, în frunte cu managerul Monica Adăscăliței și directorul medical Ștefan Bercea, au mers, luni, și au discutat cu prefectul județului despre problemele cu care se confruntă, în urma decesului tinerei Alexandra Ivanov.

Motivul pentru care medicii au mers să vorbească cu prefectul județului

Medicii s-au plâns, în special, de tensiunile care s-au creat între aparţinători şi personalul medical.

„A fost o întâlnire între reprezentanții Maternității Botoșani, direcțiunea Spitalului „Mavromati” și prefectul județului Botoșani. În urma unor discuții legate de presiunea la care este supus personalul Maternității după cazul tragic care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni la Botoșani. În această întâlnire, medicii de la Maternitatea Botoșani au expus prefectului principalele probleme care sunt la nivelul secției exterioare a Spitalului Mavromati” , a declarat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)