Surse TAS aruncă bomba: Simona Halep ar fi primit de fapt două suspendări a câte patru ani / Ce s-a întâmplat apoi

Surse TAS aruncă bomba: Simona Halep ar fi primit de fapt două suspendări a câte patru ani / Ce s-a întâmplat apoi
Sursă Foto: captură YT

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani de la TAS din cauza unei încălcări a regulilor antidoping, legată de roxadustat și pașaportul biologic. Cele două suspendări au fost contopite într-una singură.

Reducerea suspendării depinde de probele aduse

„Da, din păcate Simona Halep are două suspendări de câte patru ani. Îi va fi foarte greu să obțină reduceri în ambele infracțiuni de care a fost găsită vinovată, dar… depinde și cu ce noi probe va veni la TAS”, au declarat surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru iAMSport, citat de Romaniatv.

Dacă Simona Halep primește o reducere a suspendării într-una dintre cele două infracțiuni, va trebui să execute în continuare patru ani pentru cealaltă infracțiune. Va petrece mai puțin timp departe de terenul de tenis doar dacă cele două suspendări sunt reduse cu același număr de luni. Dacă reducerea suspendării este diferită pentru cele două infracțiuni, va trebui să execute pedeapsa cea mai mare, chiar dacă una dintre suspendări este anulată.

În plus, ITIA (Agenția pentru Integritate în Tenis) dorește să mențină cererea inițială de o pedeapsă de șase ani, în timp ce apelurile celor două părți, chiar dacă au fost depuse în momente diferite, pot fi conexate și judecate împreună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`