Caz şocant în Bucureşti: Un tânăr drogat a murit după un scandal cu Poliţia. Cum l-au surprins camerele de supraveghere înainte de incident

Caz şocant în Bucureşti: Un tânăr drogat a murit după un scandal cu Poliţia. Cum l-au surprins camerele de supraveghere înainte de incident
Foto: Captura video / Antena3

Imagini cu tânărul din București care a decedat în spital în urma unui incident cu poliția au fost difuzate astăzi atât la Antena 3 CNN.

Controverse în cazul tânărului din București decedat în spital în urma unui incident cu poliția

În înregistrările captate de camerele de supraveghere aflate într-un bloc din Sectorul 5, se poate observa momentul în care individul în cauză se automutilează intenționat și se lovește deliberat de o mașină parcată.

Prietenii bărbatului afirmă că acesta a intrat în comă în urma unei violente confruntări cu polițiștii. Autoritățile au întocmit un dosar de ultraj în legătură cu incidentul, iar membrii forțelor de ordine susțin că unul dintre colegii lor a suferit răni în timpul încercării de a imobiliza tânărul de 30 de ani.

Familia și prietenii tânărului continuă să afirme că acesta a fost lovit și a intrat în comă, ulterior murind. Imaginile recente îl arată pe tânăr ieșind dezbrăcat dintr-un apartament din sectorul 5 al Capitalei și aruncându-se peste mai multe autoturisme din zonă.

Membrii familiei susțin că tânărul a fost lovit de polițiști

Există și materiale vizuale mai vechi care ilustrează momentul în care individul își provoca răni, lovindu-și capul violent atât de zid, cât și de asfaltul de pe stradă. Ulterior, potrivit mărturiilor, acesta ar fi fost urmărit de către polițiști și, în cele din urmă, capturat la o distanță de aproximativ 100 de metri, scrie Antena 3.ro.

Aici apar discrepanțe de informații, deoarece, pe de o parte, body cam-urile pe care polițiștii le aveau asupra lor nu păreau să funcționeze, cu toate că aceștia aveau obligația de a le activa pentru a înregistra toate evenimentele. În același timp, membrii familiei susțin cu fermitate că polițiștii ar fi aplicat repetate lovituri asupra tânărului.

Cinci polițiști de la Secția 17 au fost audiați la Serviciul omoruri astăzi și ieri. Ei au recunoscut că l-au lovit pe tânăr doar la picioare, fără a provoca alte leziuni. Tânărul a fost ținut în comă profundă timp de 2-3 zile, dar nu s-a putut face nimic pentru a-l salva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`