Gafă de proporții făcută de Karl Nehammer / Cancelarul austriac a făcut reclamă campaniei „Să crezi în Austria!” cu ruble (FOTO)

Gafă de proporții făcută de Karl Nehammer / Cancelarul austriac a făcut reclamă campaniei „Să crezi în Austria!” cu ruble (FOTO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Stringer

Partidul cancelarului austriac, Karl Nehammer, ÖVP, și-a lansat campania „Să crezi în Austria” pe X, fostul Twitter, cu o fotografie rusească care arată ruble – postarea a fost eliminată de atunci, scrie derstandard.

Karl Nehammer se promovează pe internet cu ruble

Guvernul de la Viena vrea să intervină cu măsuri anti-inflație. Ea promovează acest lucru ca parte a noii sale campanii patriotice „Crede în Austria”, cu o pușculiță plină cu monede. Singurul lucru care a scăpat celor care au gândit campania este că monedele care cad în pușculiță sunt ruble rusești.

100% Schengen, doar în 2025
Externe - 22 oct, 19:06
100% Schengen, doar în 2025

Acest lucru a fost semnalat inițial de utilizatorii platformei de știri X, fosta Twitter. O căutare pentru fotografia folosită a dezvăluit faptul că imaginea vine de fapt din Rusia. Fotograful este un anume Evgeny Atamanenko.

Rublele din imagine păreau să fi fost acceptate de ÖVP pentru campania din Austria. Cancelarul Karl Nehammer a postat subiectul miercuri dimineață. Postarea a fost ștearsă din nou după-amiaza.

Puțin mai târziu, pe profilul X al lui Nehammer a apărut un subiect reproiectat, arătând clar o monedă de un euro care intra în pușculiță.

Cum era de așteptat, rețelele sociale au fost inundate de meme-uri despre campania OVP și despre declarațiile controversate ale lui Nehammer despre sărăcia copiilor. Mai presus de toate, problema sărăciei și atitudinea cancelarului față de aceasta („Atunci voi merge mai mult la muncă”) părea să fi atins un punct sensibil.

Nehammer a fost comparat Maria Antoaneta, faimoasa regină a Franței decapitată de revoluționari, căruia îi este atribuită replica adresată săracilor: „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`