Donatella Versace a criticat dur politicile anti-gay ale Guvernului din Italia: „Ne îngrădesc libertățile”

Donatella Versace a criticat dur politicile anti-gay ale Guvernului din Italia: „Ne îngrădesc libertățile”
Sursa foto: Instagram - @donatella_versace

Donatella Versace, una dintre cele mai mari creatoare de modă ai lumii și director artistic al casei de modă Versace, a criticat dur recentele demersuri ale Guvernului din Italia de a reduce drepturile persoanelor LGBTQ.

„Guvernul nostru încearcă să le ia oamenilor dreptul de a trăi așa cum își doresc”, a declarat creatoarea de modă duminică seara, potrivit The Guardian.

O politică a Executivului italian prevede că în cazul cuplurilor de același sex, doar părintele biologic poate fi recunoscut ca părinte oficial. Donatella Versace spunând despre acest lucru că „Ne îngrădesc libertățile”.

„Trebuie să luptăm cu toții pentru libertate, într-o perioadă în care persoanele trans suferă încă violențe teribile, o perioadă în care copiii cuplurilor de același sex nu sunt considerați copiii lor, o perioadă în care vocile minorităților sunt atacate de noi legi”, a spus celebra creatoare de modă.

Politicile anti-gay ale Guvernului din Italia, criticate dur de creatoarea de modă Donatella Versace

Cei care luptă pentru drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex au apreciat inițiativa Donatellei Versace, însă totodată au făcut un apel la întreaga lume a modei să se implice mai mult.

„Donatella Versace a fost prima persoană din Italia care a fost atât de clară și explicită în fața politicii homofobe a guvernului. Ea este unul dintre cele mai importante nume din modă și îi invit pe alții să-i urmeze exemplul”, a declarat Franco Grillini, un activist al drepturilor homosexualilor.

„Declarația Donatellei Versace este importantă (…) Ea a arătat clar cum acest guvern diminuează libertățile și drepturile comunității LGBTQ+. Îi cerem să ne sprijine, în special campania de a face căsătoria pentru lesbiene, gay și persoane trans la fel ca pentru toți ceilalți”, a declarat Fabrizio Marrazzo, purtătorul de cuvânt al formațiunii politice „Gay”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră