CJ Giurgiu și Sectorul 4 se asociază pentru construirea unui aeroport internațional. Dumitru Beianu: Otopeni a devenit un aeroport sufocat

CJ Giurgiu și Sectorul 4 se asociază pentru construirea unui aeroport internațional. Dumitru Beianu: Otopeni a devenit un aeroport sufocat
Foto: Pixabay

Consiliul Județean Giurgiu se asociază cu autoritățile locale din Sectorul 4 al Capitalei pentru construirea unui aeroport, conform proiectului aprobat marți în unanimitate, transmite Agerpres.

Asociere CJ Giurgiu – Sectorul 4 pentru construirea unui aeroport

Proiectul aprobat marți de cei 31 de consilieri județeni din Giurgiu se referă la realizarea și finanțarea în comun cu Sectorul 4 pentru edificarea și operaționalizarea unui aeroport în județ.

„Cred că din anii ’70 se vorbeşte despre necesitatea construirii unui aeroport în sudul Bucureştiului, cu multe argumente în favoarea acestui proiect pentru că Otopeni a devenit un aeroport sufocat şi care nu mai corespunde nici standardelor actualizate de la an la an. S-a vorbit despre un asemenea aeroport de multe ori după Revoluţie, a fost pe agenda de priorităţi a doi prim-miniştri, Tăriceanu şi Dăncilă, a fost în agenda de lucru a multor oameni de afaceri, eu sunt absolut convins că un asemenea proiect care reprezintă, evident, un obiectiv de utilitate publică poate fi demarat mult mai uşor prin intermediul administraţiei publice locale”, spune președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Oficialul susține că de elaborarea studiului de fezabilitate se va ocupa Sectorul 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`