Orașul din România care ocupă primul loc în topul celor mai ieftine destinații de city break din lume

Orașul din România care ocupă primul loc în topul celor mai ieftine destinații de city break din lume
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Potrivit unui clasament al celor mai populare 75 de orașe din lume, realizat în funcție de costul cazării, al meselor la restaurant și al transportului, un oraș din România a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023, notează profit.ro.

Timișoara a detronat Buenos Aires în topul celor mai ieftine destinații de city break

Se pare că primul loc în topul din acest an este condus de Timișoara, „un oraș mic, însă plin de cultură”, conform Indicelui costurilor de vacanță city break realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt.

Aflat la a doua ediție, clasamentul analizează cheltuielile turiștilor cu cazarea la hotel, mesele la restaurant, transportul, precum și costul unei sticle de vin și prețul berii la halbă.

Așadar, Timişoara, capitala Banatului, a detronat Buenos Aires în topul celor mai ieftine destinații de city break, cu un scor de accesibilitate de 8,63 puncte, ușor peste scorul de 8,22 puncte obținut de capitala Argentinei.

„În ciuda dimensiunilor sale mici, orașul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe parcursul anului, de la Central European Film Festival la Vest Fest, un festival de muzică de trei zile. Este ușor de înțeles de ce orașul a fost votat capitala europeană a culturii în 2021”, notează autorii clasamentului.

Pe locul al treilea este Baku, capitala Azerbaidjanului, urmată de orașul indonezian Yogyakarta și de capitala Georgiei, Tbilisi. Cele mai scumpe destinații de city break din 2023 sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)