Cum vrea AUR să-și spele acuzațiile de viol: Partidul lui George Simion vrea să-și inființeze Academie Politică. Cum va funcționa aceasta și care este scopul ei? (VIDEO)

Cum vrea AUR să-și spele acuzațiile de viol: Partidul lui George Simion vrea să-și inființeze Academie Politică. Cum va funcționa aceasta și care este scopul ei? (VIDEO)
George Simion, liderul AUR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul AUR a anunțat că va înființa o Academie Politică pentru a pregăti viitorii ocupanți ai funcțiilor de demnitate publică. Primul nivel de studii al academiei costă 300 de lei.

Anunțul înființării acestei academii vine la câteva zile după scandalul în care o  minoră în vârstă de 17 ani acuză că ar fi fost violată la Școala de vară a AUR de pe litoral.

Tânăra susține că era virgină și că și-au bătut joc de ea „trei bărbați în toată regula”.

Georgiana Teodorescu, parlamentar AUR, a avut o intervenție telefonică pe B1 TV, în cadrul emisiunii News Pass, cu Laura Chiriac, unde a spus cum va funcționa această Academie.

„Pornim de la o realitate cunoscută de toată lumea. Nimeni nu se naște politician în România, nimeni nu se naște învățat pentru a ocupa o funcție sau demnitate publică. Pentru a evita ceea ce s-a întâmplat de foarte mulți ani, în România, și anume faptul că oamenii se califică la locul de muncă, deși nu se pricep și nu au deloc cunoștințele necesare, noi am înființat această academie politică în care le dăm o minimă pregătire celor care își doresc să candideze pentru funcții publice. O minimă pregătire însemnând noțiuni de istorie, noțiuni de doctrină a partidului și foarte, foarte important, noțiuni juridice și de administrație publică. Foarte mulți oameni își doresc să ocupe o funcție publică. Sună bine, sună frumos să fii primar, consilier local, parlamentar. Dar dacă nu știi cu ce se mănâncă acest lucru, riști să ajungi într-o poziție în care să administrezi defectuos banul public, spre exemplu, ori această academie tocmai asta face. Este un semn de responsabilitate, prin care noi le spunem oamenilor că mai întâi trebuie să învețe, să pună mâna pe carte, și apoi să candideze la diverse funcții”, a declarat Georgiana Teodorescu, pe B1 TV.

Laura Chiriac: Dumneavoastră recunoașteți în felul acesta, că vreți să luați oameni fără universitate. adică și oamenii cu studii de bază?

Georgiana Teodorescu (AUR): Păi stați un pic. Trăim în România în care toți consilierii locali din România, din toate comunele din țara asta, au facultate terminată? Este o academie pentru oricine dorește să candideze în vreo funcție publică și are grade diferite, module suplimentare, în funcție de nivelul de funcție pe care ți-l dorești să-l ocupi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`