Marina Antonescu, meteorolog ANM: Temperaturi ca sâmbătă și duminică nu vor mai fi (VIDEO)

Marina Antonescu, meteorolog ANM: Temperaturi ca sâmbătă și duminică nu vor mai fi (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Marina Antonescu, meteorolog ANM, a oferit detalii despre starea vremii, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor, și a anunțat că nu vom mai avea parte de temperaturi ridicate precum cele care au fost înregistrate sâmbătă și duminică.

Marina Antonescu (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

Întrebată dacă ne va mai face probleme ciclonul mediteranean, Marina Antonescu a spus: „Nu, după tot acest weekend cu manifestări de instabilitate în vestul, sud-vestul și în nordul țării (…), când am avut și Cod portocaliu și galben, care au expirat în această dimineață, ei bine, în continuare, cel puțin până spre sfârșitul acestei săptămâni, vom avea parte de vreme frumoasă și caldă pentru perioada în care ne aflăm. Doar astăzi mai plouă în prima parte a zilei prin vestul, sud-vestul țării și la munte, dar va ploua slab față de ceea ce am înregistrat ieri, cel puțin”.

„În schimb, de interes în aceste zile va fi vântul, care va avea intensificări astăzi în sud și sud-est, cu viteze de 40-50 de km/h, dar și la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde vor fi viteze de 60-70 de km/h. Și mâine tot vântul va fi de interes. Așteptăm aceste intensificări pe parcursul zilei în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei și al Banatului, dar și la munte, în special în Carpații Meridionali, unde și vitezele vor fi mai mari”, a continuat meteorologul.

Întrebată dacă ar mai putea veni un episod de temperaturi ridicate, ea a explicat: „Sub aspect termic avem în continuare parte de vreme caldă, dar temperaturile, așa cum s-au înregistrat sâmbătă-duminică, nu vor mai fi. Astăzi, mâine, vor fi între 24 și 31 de grade. Miercuri mai scad ușor și vor fi între 22 și 29 de grade. Mici variații vor fi până spre sfârșitul acestei săptămâni, când, din datele pe care le avem în acest moment, aceste valori termice ar trebui să se situeze în jurul normelor pe care le avem în perioada următoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`