Sondaj ABC News: Trump conduce în preferințele electorale / Ratingul de aprobare a președintelui Biden este în scădere

Sondaj ABC News: Trump conduce în preferințele electorale / Ratingul de aprobare a președintelui Biden este în scădere
Sursa foto: colaj newsflash.ro

Un sondaj realizat de ABC News/Washington Post arată că fostul președinte american Donald Trump îl devansează pe actualul președinte, Joe Biden, cu 51 la 42 într-o posibilă confruntare față în față, relatează G4Media.ro.

Ratingul de aprobare a președintelui Biden este în scădere, cu un număr record de americani spunând că au avut parte de o situație financiară mai rea sub mandatul său. Tot mai mulți americani consideră că Biden este prea bătrân pentru un al doilea mandat, în timp ce Trump își îmbunătățește ratingul retrospectiv.

Trump îl devansează pe Biden cu 51 la 42, într-o posibilă confruntare față în față

Ratingul de aprobare al președintelui Biden este cu 19 puncte sub așteptări, iar mai mulți americani spun că au avut parte de o situație financiară mai rea sub conducerea sa.

În schimb, Donald Trump își îmbunătățește ratingul retrospectiv, cu 48% dintre respondenți spunând că aprobă performanța sa când era în funcție, egalând vârful său ca președinte. Chiar și cei care dezaprobă activitatea lui Biden în funcție îl aprobă pe Trump când se uită înapoi.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din 2024, un procent semnificativ de democrați și independenți cu înclinații democratice preferă un alt candidat decât Biden. Trump are un sprijin mai larg în interiorul Partidului Republican.

Într-o confruntare ipotetică în noiembrie 2024, Trump conduce cu 51% în fața lui Biden, care are 42% – o creștere numerică pentru Trump și o scădere pentru Biden față de sondajele anterioare, cu schimbări nesemnificative statistic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`