Un polițist a murit, în urma unui atac armat la o mănăstire din nordul Kosovo. „Cel puțin 30 de oameni sunt înarmați până-n dinți”

Un polițist a murit, în urma unui atac armat la o mănăstire din nordul Kosovo. „Cel puțin 30 de oameni sunt înarmați până-n dinți”
29 mai 2023 – Violențe în Zvecan, Kosovo, între protestatarii de etnie sârbă, pe de o parte, și poliția kosovară și trupele KFOR, pe de altă parte. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Minim 30 de bărbați „înarmați până-n dinți” au deschis, duminică, focul într-un sat din nordul Kosovo și au ucis un polițist. Aceștia au luat cu asalt și o mănăstire din Kosovo.

Atacatorii nu s-au predat la ordinele poliției

Premierul din Kosovo, Albin Kurti, și ministrul de Interne, Xhelal Svecla, au învinuit „criminalii susținuti de Serbia”, pentru faptele petrecute duminică, informează Gândul.

„E vorba de cel puțin 30 de oameni înarmați până-n dinți. Sunt profesioniști care au fost în armată și poliție”, a spus Kurti.
Premierul din Kosovo a spus că atacatorii au fost înconjurați de poliție la mănăstire și li se spunea să se predea.

Atacatorii au intrat în mănăstire

Bărbații au intrat în mănăstire cu un blindat. Oamenii s-au încuiat în altar pentru că auzeau focuri de armă și atacatorii se plimbau în curtea mănăstirii.
După incident, trupe NATO și ale poliției EULEX și cea kosovară patrulau drumul care duce spre Banska.
Poliția de Frontieră a închis două punctel de trecere cu Serbia.
Din luna mai, când peste 90 de soldați NATO și 50 de protestatari au fost răniți, tensiunile sunt din ce în ce mai mari în Kosovo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`