Ce i-a promis Joe Biden lui Zelenski, în cadrul întâlnirii de la Casa Albă / Veste bună pentru Ucraina

Ce i-a promis Joe Biden lui Zelenski, în cadrul întâlnirii de la Casa Albă / Veste bună pentru Ucraina
Sursa foto: Twitter (X) - Diana Carolina Gonzales @DianaCaroGo_

Joe Biden i-a promis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS, relatează NBC News.

De mai multe ori, Ucraina a cerut guvernului de la Washington sisteme de rachete cu care să atacă și să perturbeze liniile de aprovizionare, bazele aeriene și rețelele feroviare din teritoriile ucrainene ocupate de ruși, potrivit Agerpres.

Până acum, Casa Albă nu a prezentat oficial nicio decizie în ceea ce privește rachetele ATACMS, dar Joe Biden i-a promis lui Zelenski un pachet de asistență militară americană în valoare de 325 de milioane de dolari.

Ucraina va primi un nou ajutor militar american în valoare de 325 milioane de dolari

Chiar dacă unii parlamentari republicani de la Washington s-au opus următoarelor ajutoare pentru Ucraina, președintele SUA i-a promis lui Zelenski că va avea parte de ajutorul ferm împotriva rușilor. Pentru cele relatate, Zelenski i-a mulțumit lui Biden, afirmând că este „exact ceea ce au nevoie acum soldații noștri”.

Departamentul Apărării Statelor Unite nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta cele declarate de Joe Biden.

Nu de mult, agenția a relatat informații cu privire la faptul că guvernul lui Biden ia în considerare livrarea către Ucraina a unor rachete ATACMS, care au o rază de acțiune de peste 300 de kilometri.

Potrivit site-ului armatei ucrainene, rachetele sunt proiectate pentru „atacul în adâncime al forțelor inamice din eșalonul al doilea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`