Maramureş: Un primar a refuzat mită în valoare de 10.000 de lei de la administratorul unei societăţi silvice. Ce favor îi ceruse bărbatul

Maramureş: Un primar a refuzat mită în valoare de 10.000 de lei de la administratorul unei societăţi silvice. Ce favor îi ceruse bărbatul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administratorul unei societăți silvice din județul Maramureș a oferit unui primar dintr-o comună vecină o sumă de 10.000 de lei și un parfum ca mită.

Un primar din Maramureş a refuzat să ia mită

Vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a comunicat că administratorul unei societăţi silvice comerciale a fost pus în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Această măsură a fost luată în urma acuzației că ar fi oferit unui primar din judeţul Maramureş o sumă de 10.000 de lei și un parfum în schimbul unor favoruri, relatează Agerpres. Primarul e denunțătorul.

Polițiștii anticorupție din Maramureș au executat joi, 21 septembrie, un mandat de aducere emis de un procuror pentru infracțiunea de dare de mită, vizând o persoană fără calitate specială.

Potrivit DGA, administratorul unei societăți comerciale cu activitate în amenajarea silvică este suspectat că a oferit 10.000 de lei și un recipient cu parfum primarului unei comune din Maramureș, cerându-i să îi atribuie un contract pentru gestionarea pădurii comunei.

Control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile

O persoană a fost reținută pentru o durată de 24 de ore și a fost adusă în fața Tribunalului Maramureș cu cererea de arest preventiv, scrie Observator News.

În cursul zilei de astăzi (vineri n.red.), judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, precizează comunicatul DGA.

Ancheta a fost efectuată cu sprijinul de specialitate oferit de către Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete, IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale şi IPJ Maramureş – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`