Bulgaria și România au început un proiect pentru al treilea pod peste Dunăre, la Giurgiu-Ruse. Au trimis documentația la UE

Bulgaria și România au început un proiect pentru al treilea pod peste Dunăre, la Giurgiu-Ruse. Au trimis documentația la UE

Bulgaria și România au început proiectul de contruirea al celui de-al treilea pod peste Dunăre, la Giurgiu-Ruse, care va fi destinat atât trenurilor, cât și mașinilor. Proiectul comun pentru un studiu preliminare a fost înaintat către Uniunea Europeană.

Bulgaria oferă 1,4 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

Ministrul bulgar al Transporturilor alături de cel român al Transporturilor și Infrastructurii din România au semnat o scrisoare de angajament prin care confirmă poziția care prevede că proiectul este prioritar, iar ambele guverne vor lucra pentru a-l pune în aplicare, informează G4media.

Bulgaria va veni cu suma de 1,4 milioane de euro la studiul de fezabilitate, iar 50% din sumă se așteaptă să fie granturi în cadrul Mecanismului de Interconectare a Europei.

Implementarea, până la finalul anului 2026

Se va face și o analiză a traseelor și punctelor din care va porni podul, iar la începutul anului 2024 este așteptat ca proiectul să fie aprobat pentru finanțare. Până la jumătate anului 2024 se dorește semnarea contractului cu Comisia Europeană, iar până la finalul anului 2026 va avea loc implementarea.
Anul trecut, Bulgaria și România au căzut de acord asupra celui de-al treilea pod peste Dunăre și a fost semnat un acord între vicepremierii acestor țări, la o întâlnire care s-a desfășurat la București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`