O stradă din Italia va purta numele lui Silvio Berlusconi, în ciuda regulilor obișnuite

O stradă din Italia va purta numele lui Silvio Berlusconi, în ciuda regulilor obișnuite
Sursa Foto: Hepta.ro

O stradă din orașul Portofino, Italia, va fi redenumită în onoarea fostului premier Silvio Berlusconi, care a decedat în iunie. Această decizie a autorităților locale, care a depășit normele obișnuite, face ca Portofino să devină prima localitate din Italia care numește o stradă după Berlusconi, transmite Reuters, citată de Știrileprotv.ro.

Schimbarea numelui va avea loc pe 14 octombrie, cu doar două săptămâni înainte de ziua în care Berlusconi ar fi împlinit 87 de ani.

Italia denumește o stradă după Silvio Berlusconi la doar câteva luni de la moartea sa, în ciuda regulilor obișnuite

În mod normal, în Italia, este necesar să treacă cel puțin 10 ani după decesul unei persoane pentru ca numele său să fie atribuit unei străzi. Cu toate acestea, în cazul lui Silvio Berlusconi, autoritățile au făcut o excepție, considerându-l unul dintre „oamenii care au servit în mod special națiunea”, conform cotidianului regional Il Secolo XIX.

Strada aleasă pentru a purta numele fostului premier este una pietonală, unde Berlusconi obișnuia să se plimbe atunci când vizita vila sa din Portofino. Această proprietate este în prezent deținută de grupul Dolce&Gabbana, ceea ce adaugă o notă personală și simbolică acestei schimbări de nume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`