Un comandant al flotei rusești de submarine, ucis. Ce a declarat Kremlinul

Un comandant al flotei rusești de submarine, ucis. Ce a declarat Kremlinul
Sursa Foto: Hepta

Ivan Kovgan, un comandant al flotei rusești de submarine, a fost ucis de forțele azere.

El era considerat un comandant de top al Marinei Ruse și a fost ucis în timpul unor explozii din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, unde Azerbaidjanul a acționat ferm pentru recăpătarea controlului total, scrie newsweek.com.

Baku a cerut forțelor din Karabah să își dizolve „regimul ilegal” și, fără mijloace de sprijin din partea Armeniei vecine și cu o blocadă de nouă luni în teritoriu, etnicii armeni s-au predat.

După o zi plină de explozii și bombardamente, oficialii armeni au raportat că cel puțin 32 de persoane au murit, deși unele estimări au ridicat bilanțul la peste 200 de morți.

Publicațiile armenești și Clubul Submarinarilor și Veteranilor Marinei din Sankt Petersburg au declarat că printre cei morți se numără și comandantul adjunct al forțelor submarine ale Flotei de Nord, Ivan Kovgan.

Andrei Luzik, ofițer în cadrul Flotei Ruse de Nord, i-a adus un omagiu lui Kovgan, care urma să împlinească sâmbătă 51 de ani.

A fost marinar în marină, dar soarta l-a dus în munți, unde un glonț perfid i-a luat viața. Fie ca memoria lui Ivan Vasilievici să fie onorată. El și-a dedicat totul serviciului și Patriei sale și, din păcate, vieții însăși”, a spus el, potrivit site-ului de știri armean News.am.

Deși nu este membru al NATO, Azerbaidjanul are legături strânse cu Turcia, membră a alianței, și este partener al blocului din 1992, după destrămarea URSS.

Pare puțin probabil ca moartea comandantului să provoace furia Moscovei, care a declarat că președintele azer Ilham Aliev și-a cerut scuze. Kremlinul a declarat într-un comunicat că va fi efectuată o anchetă cu privire la cele întâmplate, iar „cei responsabili vor primi pedeapsa cuvenită”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:00 - Cetățenii din Nepal sau Sri Lanka vor putea lucra ca șoferi de taxi, Uber sau Bolt. Se schimbă regulile de obținere a atestatului
23:49 - Turiști salvați de pe traseul Via Transilvanica / Salvamontiștii au intervenit și pentru a recupera trupul unei persoane care a alunecat și a căzut când vizita o cascadă din zona Cotârgași
23:34 - Mii de șoferi români circulă pe benzile destinate transportului în comun. Ce sancțiuni riscă conform Codului Rutier
23:22 - Fostul premier indian Manhmohan Singh a murit la 92 de ani. Este considerat arhitectul reformelor care au liberalizat economia țării și au deschis-o către lume
22:55 - Doi copii din Satu Mare și Sibiu au fost dați dispăruți. Autoritățile fac apel la ajutorul populației
22:50 - RO-Alert în Tulcea după observarea unui „semnal de țintă aeriană de mici dimensiuni”, anunță MApN: „Aeronavele de luptă au fost pregătite de intervenție”
22:34 - Cum au fost păcăliți cei din Hezbollah să cumpere mii de pagere-capcană. Doi foști agenți Mossad dezvăluie detalii de culise despre atacul care a cutremurat Libanul în septembrie
22:17 - Vladimir Putin susține că Joe Biden i-ar fi propus în 2021 să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
22:06 - Aeroport din Yemen vizat de un atac israelian când se afla acolo și șeful OMS
21:34 - Claudiu Năsui: „Creșterea taxelor este deja plănuită, chiar dacă ați tot auzit promisiuni” / Ce taxe spune fostul ministru al Economiei că vor fi majorate