Cauza tragediei de la Călimănești: Angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit conducta de gaz (VIDEO)

Cauza tragediei de la Călimănești: Angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit conducta de gaz (VIDEO)

O cauză neoficială a exploziei de la Călimănești, în urma căreia, în noaptea d emiercuri spre joi, patru persoane și-au pierdut viața și alte cinci sunt rănite, ar fi lovirea unei conducte care transporta gaz de către un utilaj al societății care execută lucrări la autostrada A7, scrie Ziarul de Vrancea.

Explozia a fost  urmată de un puternic incendiu, la o magistrală de transport gaz metan de pe raza localității Călimănești, județul Vrancea.

Conform informațiilor furnizate de ISU ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, cei cinci răniți sunt angajați ai societății care executau lucrări la autostrada Moldovei. Victimele au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud iar două dintre ele,  care au suferit arsuri, urmau să fie transportați în această dimineață la două uniăți medicale din Capitală. Pentru stingerea incedniului, de la ora 1.30 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În goana pentru supravieţuire, unii răniții nu ar mai fi așteptat sosirea ambulanțelor. Au plecat pe jos până la drumul european 85, unde au oprit câteva maşini care să îi ducă la spital. Doi dintre muncitori au fost transportați la București, cu elicopterele. Unul dintre ei a la Bagdasar Arsseni, iar altul la Spitalul Floreasca. Ceilalți trei răniţi au rămas la spitalul Adjud.

Pentru siguranţă, autorităţile au evacuat zona pe o distanţă de 500 de metri. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Angajații firmei menționate lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede autostrada și din acest motiv se aflau pe șantier noaptea, în zona unde a avut loc explozia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`