Mirel Taloș a demisionat din conducerea ICR. Vicepreședintele câștiga 2.000 de euro pe lună, dar lipsea de la ședințe

Mirel Taloș a demisionat din conducerea ICR. Vicepreședintele câștiga 2.000 de euro pe lună, dar lipsea de la ședințe
Sursa foto: Facebook / Mirel Taloș

Mirel Taloș a demisionat din funcția de vicepreședinte al Institutului Cultural Român, a confirmat liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, pentru Libertatea.

Vicepreședintele ICR câștiga 2.000 de euro pe lună, dar lipsea de la ședințe

Libertatea dezvăluia pe 16 septembrie că Mirel Taloș a lipsit de la toate cele 31 de ședințe ale conducerii ICR din 2022. În 2023 a absentat la 21, participând doar la trei.

Chiar și așa, declarația de avere arată că vicepreședintele ICR a obținut un venit de aproape 117.300 de lei în 2022 – practic, a câștigat în medie 2.000 de euro pe lună.

Mirel Taloș a demisionat

Mirel Taloș urma să fie audiat de comisiile de cultură și politică externă din Senat, dar a demisionat cu câteva ore înainte de ședință.

„Vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, și-a trimis demisia către Senat. Am amânat ședința comisiilor reunite de cultură și politică externă. Vom lua act după sesizarea procedurală a Biroului Permanent de demisia domnului Taloș din funcția de vicepreședinte ICR”, a declarat președintele comisiei de cultură din Senat, Vlad Pufu, pentru Libertatea.

Cel care a sesizat comisiile a fost chiar președintele ICR, Liviu Jicman, care a solicitat Senatului să ia măsuri împotriva lui Mirel Taloș.

„Domnul Gheorghe Mirel Taloș, unul dintre cei doi vicepreședinți ai ICR, a absentat la toate cele 31 de întruniri din anul 2022 ale Comitetului Director, organul care asigură conducerea executivă a activității curente a institutului, deși participarea la ședințele Comitetului Director este singura atribuție expresă prevăzută de lege pentru funcția de vicepreședinte”, scria în sesizarea transmisă de ICR și semnată de Liviu Jicman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`