Fraudă de 185 de milioane de euro la cel mai mare producător de cupru din Europa

Fraudă de 185 de milioane de euro la cel mai mare producător de cupru din Europa

Escrocii au jefuit cel mai mare producător de cupru din Europa cu 185 de milioane de euro, cel mai probabil cu ajutorul unor persoane din interior.

Aurubis și-a redus prognoza de profit înainte de impozitare pentru anul fiscal curent cu aproximativ 170 de milioane de euro

După ce a efectuat un inventar la finalul verii, compania germană Aurubis a descoperit că plătise facturi umflate pentru transporturi de fier vechi și alte inputuri, pe baza unor mostre care fuseseră manipulate pentru a arăta un conținut de cupru mult mai mare decât s-a dovedit a fi cazul, a anunțat compania, potrivit G4Media.

Inventarul a stabilit amploarea furturilor pe care compania le-a dezvăluit lunile trecute, a declarat un purtător de cuvânt al Aurubis pentru CNN. Pierderile au forțat Aurubis să își reducă prognoza de profit înainte de impozitare pentru anul fiscal curent cu aproximativ 170 de milioane de euro.

Aurubis produce aproximativ 1,2 milioane de tone de „catozi” de cupru, sau foi pătrate, pe an la uzinele din Europa și Statele Unite. Compania reprezintă aproximativ 30% din producția europeană de astfel de cupru și între 3% și 5% din producția globală.

Cuprul este utilizat pe scară largă în construcții, inclusiv în firele electrice și în conductele de apă. Este, de asemenea, un metal vital pentru tranziția energetică, deoarece este utilizat în turbinele eoliene, panourile solare și mașinile electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`