Ce conține, de fapt, șaorma. Un criminalist a dezvăluit rezultatele după analizele ADN

Ce conține, de fapt, șaorma. Un criminalist a dezvăluit rezultatele după analizele ADN

Șaorma este una dintre cele mai apreciate mâncăruri de toată lumea, drept pentru care s-au efectuat cercetări pentru a afla ce conține, de fapt, acest tip de fast-food îndrăgit de oamenii de pretutindeni.

Jimmy Doherty a cumpărat kebab-uri de la nouă locuri diferite și le-a predat criminalistului Paul Hancock pentru a vedea ce se află în acesta, conform știrileprotv.
Majoritatea se așteaptă ca într-un doner kebab, cum este denumit în Marea Britanie, să fie doar carne de miel, dar testele ADN au dezvăluit contrariul. Testele urmăreau câte kebab-uri conțin și alte tipuri de carne, precum cea de vită, pui și porc, dar existau îndoieli că se regăsește și carne de măgar, cal și capră.

Unul din nouă kebab-uri conține doar carne de miel

Jimmy a fost surprins să afle că din cele nouă kebab-ui doar unul conținea doar carne de miel, în timp ce restul opt conțineau și pui sau vită. „Cele mai multe dintre ele conțin pui. Avem și câteva care conțin carne de vită. Din fericire, nu am găsit deloc carne capră, măgar și ori cal în niciunul dintre produse”, a spus Jimmy Doherty.

Acum, acesta se gândește că dacă ar fi trimis la teste mai multe kebab-uri, rata de eșec ar fi fost mai mare. „M-aș aștepta să văd probabil în jur de o rată de eșec de 60%. Asta ar fi probabil tipic” a răspuns expertul criminalist.
Conform ghidului Agenției pentru Standardele Alimentare, carnea din șaorma ar trebui să fie doar de miel, dar interpretarea ghidului poate să difere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`