Iași: Doi profesori universitari au lăsat după ce au murit, prin testament, zeci de mii de euro studenților

Iași: Doi profesori universitari au lăsat după ce au murit, prin testament, zeci de mii de euro studenților
Foto: Pixabay

Constantin Vasilică și Petru Magazin, doi profesori universitari din Iași, au lăsat după ce au murit, prin testament, câte o mie de euro pe an, timp de trei decenii, studenților cu merite deosebite. Amândoi profesorii au predat la Universitatea de Științele Vieții din Iași până după 90 de ani. Sponsorizările lor vor ajunge la universitate, iar apoi la studenți, pentru următorii 30 de ani, informează Pro TV.

Doi profesori universitari le-au lăsat studenților bani, prin testament

La festivitatea de deschidere de la Universitatea de Științele Vieții din Iași, un student a primit o mie de euro, iar ceilalți doi câte cinci sute de euro, sub forma unor burse de merit.

„Îmi voi cumpără câteva cursuri și apoi voi continua la master, bineînțeles”, a susținut Alina Gabriela Trofin, studentă în anul II la Biologie.

Ana-Maria Chirilă s-a numărat și ea printre studenții premiați: „Chiar aveam nevoie pentru a a-mi continua studiile”.

Rectorul universității a spus despre profesorul Constantin Vasilică faptul că „în toată activitatea lui, a avut o mare grijă pentru studenții care proveneau din familii cu probleme financiare, dumnealui venind dintr-o astfel de familie”. Iar Petru Magazin a ținut să ajute șefii de promoție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`