Primul caz de gripă, depistat la Institutul „Marius Nasta” / Ce spune Beatrice Mahler

Primul caz de gripă, depistat la Institutul „Marius Nasta” / Ce spune Beatrice Mahler
Sursa foto: Pixabay

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, a anunțat că a fost identificat primul caz de gripă sezonieră în unitatea medicală. Desi acesta nu este un caz grav, pacientul a fost internat pentru tratament.

Beatrice Mahler: „Nu este un caz grav”

Odată cu debutul sezonului gripal, a fost identificat primul caz de gripă sezonieră la Institutul ”Marius Nasta”. Dr. Mahler precizează că acest caz nu este grav și că pacientul a fost internat pentru tratament. Sezonul gripal aduce cu sine apariția acestor virusuri, iar monitorizarea și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru prevenirea complicațiilor.

„Un caz de gripă. abia a fost depistat, secvenţierea se face în altă parte. Nu este un caz grav. Este internat pentru tratament”, a spus Beatrice Mahler.

Este important ca oamenii să fie conștienți de necesitatea monitorizării stării lor de sănătate, în special în sezonul rece, și să ia măsuri preventive, cum ar fi vaccinarea antigripală, pentru a se proteja împotriva bolilor respiratorii.

Covid-19 și alte afecțiuni respiratorii

Dr. Mahler a explicat că în ultimele săptămâni, la Institutul ”Marius Nasta”, au fost internate persoane care, pe lângă infecția cu Covid-19, sufereau și de alte afecțiuni respiratorii. Aceste internări au fost necesare în cazul pacienților cu boli respiratorii de bază care s-au agravat.

„Este sezonul în care a apărut infecţia Covid, începe să apară gripa. E normal să înceapă să circule aceste virusuri pentru că ele au o ciclitate. Aşa cum o să vedem în primăvară infecţia respiratorie. Sunt infecţii respiratorii care sunt mai periculoase pentru persoanele care sunt imunosupresate, care au o imunosupresie indusă de boală de regulă, dar nu întotdeauna”, a declarat Mahler.

În prezent, în cadrul institutului nu există pacienți cu Covid-19 internați la secția de terapie intensivă. Totuși, managerul subliniază că nu poate fi exclusă această posibilitate și că situația este monitorizată constant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`