Starbucks, dată în judecată de mai mulți consumatori pentru că băuturile sale cu fructe nu conțin ingredientul cheie: fructele

Starbucks, dată în judecată de mai mulți consumatori pentru că băuturile sale cu fructe nu conțin ingredientul cheie: fructele
Sursa: Hepta/ Sputnik / Mikhail Voskresenskiy

Compania americană Starbucks, cunoscută pentru băuturile sale din cafea și fructe, a fost dată în judecată de mai mulți consumatori, după ce băuturile nu conțineau ingredientul cheie: fructele.

Starbucks a fost obligată luni, 18 septembrie, să participe la un proces care susține că băuturile lor Refresher nu au ingredientul cheie: fructele.

Judecătorul american John Cronan din Manhattan nu a fost de acord cu cererea Starbucks care voia să respingă 9 din cele 11 reclamații din acțiunea colectivă propus, susținând că „o parte semnificativă a consumatorilor rezonabili” s-ar aștepta ca băuturile să conțină fructele menționate în numele lor, relatează Reuters.

Compania americană Starbucks se confruntă într-un proces care susține că băuturile sale de fructe nu conțin fructe

Consumatorii care au decis să dea în judecată Starbucks s-au plâns de băuturile Starbucks Mango Dragonfruit, Mango Dragonfruit Lemonade, Pineapple Passionfruit, Pineapple Passionfruit Lemonade, Strawberry Açai și Strawberry Açai Lemonade Refreshers, care nu conțineau fructul pasiunii sau açai-urile menționate în numele acestora.

Cei doi consumatori au declarat că ingredientele principale ale băuturilor erau apă, suc de struguri concentrat și zahăr, aducând la cunoștință denumirile înșelătoare ale Starbucks, care au dus la suprataxarea produselor.

Acestea sunt de părere că Starbucks încalcă legile de protecție a consumatorilor din statele lor.

În încercarea de a respinge cererea, Starbucks a declarat că denumirile produselor sale descriu aromele băuturilor, spre deosebire de ingredientele pe care le conțin.

Judecătorul american a declarat că această confuzie ar putea fi de înțeles, mai ales că alte produse ale Starbucks conțin ingrediente în numele lor, printre care Ice Matcha Tea Latte, care conține matcha, iar Honey Citrus Mint Tea, care conține miere și mentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`