Reguli noi pentru persoanele care stau la bloc. Amenzile sunt usturătoare dacă încalcă asta

Reguli noi pentru persoanele care stau la bloc. Amenzile sunt usturătoare dacă încalcă asta
Sursa Foto: Pixabay

Locatarii de la bloc trebuie să respecte regulile comunității, atât cele legale, cât și cele de bun simț. Încălcarea acestora poate duce la amenzi semnificative, în special pentru cei care deranjează cu zgomote în afara orelor de liniște.

Locatarii, sancționați pentru încălcarea orelor de liniște

Potrivit legislației în vigoare, cetățenii români care nu respectă orele de liniște în cadrul blocurilor pot fi sancționați cu amenzi semnificative. Chiar și activitățile casnice care produc zgomot pot atrage sancțiuni. De exemplu, pornirea mașinii de spălat în timpul orelor nepotrivite poate implica o amendă de până la 1.000 de lei.

Locatarii din bloc trebuie să respecte orele de liniște, adică 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, altfel riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Dacă repetă abaterile, amenzile pot crește, iar cei care tulbură liniștea pot fi obligați să facă muncă în folosul comunității.

Potrivit Romaniatv, locatarii trebuie să respecte orele de liniște, altfel riscă amenzi între 200 și 1.000 de lei pentru zgomote excesive și între 500 și 1.500 de lei pentru echipamente zgomotoase în timpul orelor de liniște.

Amenzi de la 1.000 până la 3.000 de lei

Amenzile pentru perturbarea liniștii publice sunt în intervalul de 1.000 până la 3.000 de lei și se aplică atât în cazul petrecerilor cu muzică la volum înalt, cât și pentru activități zgomotoase precum folosirea aparatelor de spălat răsunătoare, burghiurilor electrice sau aspiratoarelor zgomotoase.

Programul orelor de liniște poate varia în funcție de deciziile adunării generale a asociației de proprietari, putând fi extins între orele 13:00 și 16:00. Este esențial să fie afișat la intrarea în bloc și respectat de toți locatarii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`