Un angajator și-a abandonat muncitorii români într-o parcare din Germania. „Din acel moment, au rămas fără adăpost şi am avut grijă de ei”

Un angajator și-a abandonat muncitorii români într-o parcare din Germania. „Din acel moment, au rămas fără adăpost şi am avut grijă de ei
Foto: Magyar Rendőrség (Poliția maghiară) / Facebook

Trei români au solicitat, duminică, 3 septembrie, intervenția poliției la o fermă din Kotten, după ce angajatorul le-a confiscat pașapoartele după ce i-a abandonat într-o parcare a unui supermarket din Halver, din Germania.

Românii au rămas fără pașapoarte

Muncitorii români, două femei și un bărbat, ar fi trebui să plătească pentru echipamentul de lucru furnizat, iar aceștia au refuzat, ceea ce a dus la o ceartă care s-a soldat cu luarea pașapoartelor, informează Dcnews.
Poliția judiciară a deschis o anchetă, iar angajatorul a fost primul interogat petnru că a luat pașapoartele.

De muncitorii români a avut grijă biroul de ordine publică. Aceștia erau sezonieri și aveau doar o poză cu pașaportul lor. Ei au depus plângere și au părăsit ferma în aceeași zi. Au fost duși în parcarea unui supermarket de un alt bărbat care ar fi trebuit să lucreze la fermă.

S-au întors în țară după circa o săptămână

„Din acel moment, au rămas fără adăpost şi am avut grijă de ei”, a spus Lutz Eicker, șeful biroului de ordine publică. Acesta le-a găzit cazare în oraș.
Vineri, 8 septembrie, muncitorii au fost luați de un șofer pentru a se întoarce în România și au primit o sumă mică de bani pentru repatiere. Cu toate acestea, ei nu au primit pașapoartele de la angajatorul de la fermă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`