Un român a condus timp de 7 ani cu un permis fals cumpărat cu 800 de euro / Ce pedeapsă îl așteaptă acum?

Un român a condus timp de 7 ani cu un permis fals cumpărat cu 800 de euro / Ce pedeapsă îl așteaptă acum?
Sursă Foto: Captură Video/ YT

În Alba, un român a folosit un permis de conducere fals timp de 7 ani. A fost descoperit în mod accidental atunci când a fost oprit în trafic de către agenții de poliție pentru un control de rutină.

Un bărbat din Alba a condus cu un permis fals  timp de 7 ani

Va fi judecat la Judecătoria Aiud pentru conducerea unui vehicul fără permis și uz de fals. Dosarul a fost trimis în instanță în mai 2022 și a trecut de faza camerei preliminare, dar hotărârea poate fi contestată.

Bărbatul a spus că a participat la cursuri de conducere auto timp de o săptămână în Belpasso, Italia, dar nu a susținut examenul pentru a obține permisul de conducere. El a declarat că a discutat cu un cetăţean român, coleg în cursurile respective, care i-a propus să colaboreze pentru a obține permisul de conducere. Individul a acceptat și i-a dat 800 de euro ca plată pentru acest serviciu.

Ar putea sta 5 ani după gratii

Florin N. a fost prins conducând sub influența alcoolului în noaptea de 1/2 ianuarie 2022. El a fost oprit de polițiști, care au descoperit că deținea un permis fals. Testul cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,39 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Florin a recunoscut că consumase alcool înainte de a conduce, însă concentrația de alcool din aerul expirat a fost sub limita de 0,40 mg/1, evitând astfel o a treia infracțiune penală. De asemenea, el a declarat că obținuse permisul în Italia în 2015, unde lucra în construcții, potrivit Ziare.com.

Bărbatul a adăugat că nu știa că nu deține niciun permis de conducere pentru oricare categorie de vehicule și că nu era informat cu privire la caracterul infracțional al acestei situații.

Conducerea unui autovehicul fără permis constituie o infracțiune gravă care poate fi pedepsită cu o condamnare de până la 5 ani de închisoare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:10 - Negocieri în impas, greva continuă. Boeing și sindicatul reiau discuțiile fără rezultate
09:40 - Ce i-a ucis pe cei trei membri ai unei familii din Bistrița, găsiți fără suflare în locuință
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR