Cum va fi vremea vineri, 15 septembrie / Instabilitate, ploi, grindină, iar temperaturile scad în cea mai mare parte a țării

Cum va fi vremea vineri, 15 septembrie / Instabilitate, ploi, grindină, iar temperaturile scad în cea mai mare parte a țării
Foto simbol: Pixabay

Vineri, 15 septembrie, vom avea parte de o zi cu instabilitate și ploi în mai multe reprize. Ploile se vor face simțite prima dată la munte, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș și Moldova. În partea a doua a zilei, ploile se vor extinde în Muntenia, Dobrogea și nordul Olteniei.

De asemenea, temperaturile vor scădea în mare parte a țării. Vor fi 21 de grade în Moldova și 32 în sudul Munteniei.

Prognoza meteo pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan se anunță soare și vreme în prima parte a zilei, însă în cea de-a doua parte a zilei sunt anunțate averse, fenomene electrice, iar vântul va crește în intensitate. Temperaturile scad și vor fi maxim 31 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei va ploua, pe parcursul zilei, în mai multe reprize. În această zonă se vor strânge cantități mari de apă, în special în zonele de munte, unde se va și răcori.

În partea de nord a Moldovei și în Bucovina vor fi câteva perioade cu soare, dar se vor face simțite și ploile zgomotoase. Temperaturile vor scădea, vor fi între 21 de grade la Piatra Neamț și 27 de grade la Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș temperaturile vor mai scădea, în comparație cu zilele trecute. Va și ploua, tot sub formă de averse și manifestări de instabilitate, condiții de grindină și intensificări de vânt.

În vest, ploile apar în special în zonele de munte. În rest va fi soare, atmosferă plăcută, iar temperaturile vor scădea cu 3-4 grade, comparativ cu ziua precedentă.

În Transilvania, în această dimineață, se va face simțită ceața, iar mai târziu va crește instabilitatea. De asemenea, sunt așteptate ploi zgomotoase, care se pot strânge în cantități mari de apă.

Sud-vestul țării va avea parte de soare și atmosferă destul de plăcută. Pe seară sunt așteptate câteva ploi în nordul și în nord-estul Olteniei, scrie stirileprotv.ro.

În ținuturile sudice ploile se vor face simțite în special în a doua parte a zilei, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Până atunci, vremea va fi bună și se vor înregistra 32 de grade în Lunca Dunării.

În București, temperaturile mai scad, în comparație cu zilele trecute, dar vor rămâne destul de ridicate pentru luna septembrie. Maximele termice vor atinge 30 de grade. În cea de-a doua parte a zilei sunt anunțate înnorări și averse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)