Evită această greșeală: Cum poți economisi 200 de euro în călătoria prin Europa, utilizând transportul public

Evită această greșeală: Cum poți economisi 200 de euro în călătoria prin Europa, utilizând transportul public
Sursa foto: Shutterstock

Călătoriile prin Europa pot fi minunate, dar fiecare țară impune reguli specifice pentru utilizarea transportului public, și încălcarea acestor reguli te poate costa o amendă considerabilă. Un expert în turism a dezvăluit pe platforma TikTok ce greșeală trebuie să eviți atunci când călătorești cu transportul public în Europa pentru a nu plăti o amendă usturătoare de până la 200 de euro, relatează Cancan.ro.

Validarea biletelor : un detaliu esențial

Expertul în turism Alaya Hablo subliniază importanța validării biletelor de transport în comun. În țări precum Italia, Ungaria și Germania, biletul trebuie validat pentru a putea fi folosit. Lipsa acestui pas simplu poate atrage amenzi substanțiale.

Pentru a evita o amendă de până la 200 de euro, trebuie să știi cum să validezi biletul. Alaya Hablo explică: „Dacă luați trenuri regionale și autobuze (în special autobuzele din Roma), asigurați-vă că validați biletele pentru tren sau autobuz. Introduceți, pur și simplu, biletul în slot până când auziți un sunet de ștampilare. Atât trebuie să faceți”.

Este esențial să fii conștient de aceste reguli pentru a evita surprize neplăcute în timpul călătoriilor tale prin Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`