Eugen Tomac, după declarația Ursulei von der Leyen: Cere ca Austria să înceteze să mai șantajeze și să blocheze România pe teme care n-au nimic în comun cu spațiul Schengen (VIDEO)

Eugen Tomac, după declarația Ursulei von der Leyen: Cere ca Austria să înceteze să mai șantajeze și să blocheze România pe teme care n-au nimic în comun cu spațiul Schengen (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a comentat pledoaria Ursulei von der Leyen, miercuri, la Știrile B1 TV, prezentate de Andreea Moraru, și a explicat că președinta Comisiei Europene a cerut „ca Austria să înceteze să mai șantajeze și, evident, să blocheze România pe teme care n-au nimic în comun cu spațiul”.

Eugen Tomac, pe B1 TV: Declarația Ursulei von der Leyen, o confirmare că România își respectă toate angajamentele

Întrebat despre pledoaria făcută de Ursula von der Leyen pentru intrarea României și a Bulgariei în Schengen, eurodeputatul a explicat: „Într-adevăr, este pentru prima dată când președinta Comisiei Europene cere pe un ton imperativ Consiliul Uniunii Europene să deblocheze situația creată anul trecut, ceea ce reprezintă un mesaj destul de puternic și optimist. Rămâne de văzut, însă, dacă acest apel al Comisiei Europene, într-un moment atât de important, va fi auzit, înțeles și respect și de către guvernul de la Viena”.

„Pentru că, până acum, toate mesajele pe care le-a transmis Comisia Europeană, din păcate, au fost tratate cu maxim dezinteres. Cred că de data aceasta se creează premise noi, rămâne însă de văzut dacă Guvernul nostru va avea capacitatea să fructifice și acest moment pentru a pune o presiune suplimentară”, a adăugat Eugen Tomac.

„Aici un rol esențial îl joacă Președintele României, care, plecând de la acest apel transmis astăzi la Strasbourg, poate cere Consiliului European să dezbată în prima ședință această chestiune astfel încât în concluziile Consiliului European să se ceară exact ceea ce a cerut astăzi și președinta Comisiei Europene, și anume ca Austria să înceteze să mai șantajeze și, evident, să blocheze România pe teme care n-au nimic în comun cu spațiul Schengen. Este o confirmare clară că noi ne respectăm toate angajamentele și ar trebui de foarte mult timp să ne bucurăm de aceste oportunități pe care le oferă tuturor cetățenilor europeni spațiul Schengen”, a mai spus liderul PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`