Turcia, ținta unui atac cibernetic de amploare. Serviciile bancare sunt cele mai afectate

Turcia, ținta unui atac cibernetic de amploare. Serviciile bancare sunt cele mai afectate
Foto: canal2.md

Serverele de internet din Turcia sunt supupuse la grea încercare datorită unui atac cibernetic de amploare, care a afectat, în special, serviciile bancare.

De altfel, ONG-ul Nic.tr, care se ocupă de adiministrarea site-urilor cu domeniul ”.tr” și care include ministerele, armate, băncile și foarte multe platforme web comerciale, a declarat că atacul vine din partea unor ”surse organizate” din străinătate, potrivit Mediafax.

Ministrul turc al Transportului și Comunicării, Binali Yildirim, a numit acest atac ca fiind unul ”serios” și a rugat autoritățile competente să sporească măsurile de securitate, adăugând că sunt ”insuficiente”.

Surse din domeniul bancar au afirmat că atacul cibernetic a întrerupt tranzacțiile, iar experții nu au descoperit, încă, sursa atacului.

Câteva ziare au relatat că atacul ar veni din partea Rusiei, amintind relațiile tensionate dintre cele două țări după doborârea avionului de vânătoare rus, la granița cu Siria, din luna noiembrie.

Potrivit mass mediei locale, gruparea de hack-eri Anonymous a postat un mesaj în care se preciza că vor continua atacurile asupra Turciei pentru că au susținut Statul Islamic cumpărându-le petrolul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`