Cursă nebună pe străzile din Botoșani. Polițiștii au tras 5 focuri de armă asupra unui șofer băut care a încercat să fugă

Cursă nebună pe străzile din Botoșani. Polițiștii au tras 5 focuri de armă asupra unui șofer băut care a încercat să fugă

Urmărire spectaculoasă în Botoșani, duminică dimineață. Un șofer aflat sub influenta alcoolului și agresiv a fost oprit de polițiști cu ajutorul armei din dotare. Oamenii legii au fost nevoiți să tragă cinci focuri de armă pentru a-l opri un șoferul teribilist, care a refuzat să tragă pe dreapta la semnalele lor.

Cursa tensionată s-a terminat abia după câțiva kilometri, ajungând până la ieșirea din localitatea Răchiți. În momentul în care autoturismul se îndrepta către extravilanul localității, polițiștii au fost nevoiți să tragă cinci focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și înspre pneuri, fără a-l răni pe conducător.

„Întrucât acesta nu s-a conformat, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la ieşirea din localitatea Răchiţi, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localităţii, moment în care poliţiştii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical şi înspre pneuri. În urma utilizării armamentului nu au rezultat victime sau pagube materiale”, a precizat Nenişcu, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii și-au dat repede seama că tânărul în vârstă de 23 de ani a consumat alcool. Acesta a fost supus testului cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat ulterior recoltarea de probe biologice de sânge, ceea ce a dus la impunerea unor sancțiuni drastice.

Sancțiunile aplicate șoferului teribilist

Șoferul a primit o amendă de peste 4.000 de lei pentru conducere agresivă, nerespectarea semnalelor polițiștilor și conducerea pe sensul opus de mers. De asemenea, i s-a aplicat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`