Cât ai voie să mânânci la All Inclusive? Turiștilor din hotelurile românești li se recomandă să reducă porțiile

Cât ai voie să mânânci la All Inclusive? Turiștilor din hotelurile românești li se recomandă să reducă porțiile
Sursa Foto: Freepik

Românii, revoltați după ce angajații unui hotel din România atrag atenția clienților să reducă porțiile la restaurantul cu autoservire. Dezbaterea a început după ce o turistă a povestit experiența sa neobișnuită pe pagina sa de Facebook. Femeia, care a petrecut trei zile alături de alte cinci persoane la hotel, spune că în pachetul său de cazare era inclus atât micul dejun, cât și cina la restaurantul hotelului.

Restaurantul hotelului era configurat în sistem de autoservire, unde clienții își alegeau singuri câtă mâncare doreau și ce feluri preferau. Clienta a apreciat calitatea mâncării și s-a așteptat să poată mânca conform preferințelor personale, având în vedere acest sistem de servire. Mai mult, s-a simțit discriminată când angajații hotelului au rugat-o să nu risipească mâncarea.

„Sunt cazată de 3 zile, împreună cu alte 5 persoane într-un hotel de la o stațiune, iar pe bilet am inclusă ca opțiune la mâncare mic dejun-ul și cina. Restaurantul hotelului este de unul de tip autoservire, adică tu îți alegi câtă mâncare vrei și ce mâncare vrei.

De precizat că mâncarea este foarte reușită și pe gustul nostru, așadar ni se pare normal să te ospătezi cum vrei, că de asta e autoservire. Așadar, noi 5 ne-am comandat câte 2-3 farfurii de mâncare de persoană la fiecare masă de până acum…

Doar că ne-a fost “recomandat” de unii dintre angajații hotelului, cu alte cuvinte, să mâncăm mai puțin. Întrebarea e, au voie să facă acest lucru sau avem parte de vreun abuz? Și dacă da, cui am putea să ne adresăm. Mi se pare normal că dacă e autoservire să nu ți se impună reguli ce și cum mănânci”, a scris femeia pe grupul Avocatul online.

Dezbateri pe tema cantității de mâncare de la All Inclusive

Reacțiile la postarea femeii au fost împărțite. Unii membri ai grupului au criticat clienții care își umpleau farfuriile cu mâncare, în timp ce alții au găsit situația amuzantă. Cei mai mulți au sugerat că 2-3 farfurii de mâncare pe persoană ar putea fi justificate dacă includ diverse feluri de mâncare, cum ar fi ciorba, felul doi și desertul. Alții au subliniat că în hotelurile cu autoservire, mâncarea este pregătită în funcție de numărul de persoane cazate și că ar trebui să existe o limită de bun simț. Unii au speculat că angajații hotelului încercau să reducă risipa de alimente, iar alții au menționat experiențele lor personale în hoteluri all-inclusive unde se monitoriza risipa de mâncare.

Mâncați mămică cât puteți. N-au niciun drept să vă impună cât. Mâncați până pocniți, să nu vă pese de alții.”

„Vorba bunicii, mănânci de zici că eșți fugit de acasă, nu în concediu!”

„Autoservire nu înseamnă să mănânci cât pentru 7, în 5 zile plecați cu 5 kg în plus, eu zic că e de bun simț să mâncam normal, chiar dacă e all inclusiv.

„Dacă v-ați luat 2-3 farfurii, le și mâncați, sau doar de dragul de a gusta din cât mai multe? Dacă doar vreți să gustați, puneți-vă mai puțin în farfurie. Dacă chiar mâncați tot, da, e un abuz. Însă eu cred că se încearcă reducerea risipei.

Am fost într-un hotel de tip all inclusive, și ca și conștientizare a risipei, se scria la intrare în restaurant câtă mâncare s-a aruncat (lăsată în farfurii) la masă precedentă. Erau șocante cifrele.”

„Cu doi avocați pe parte penală garantat o să câștigați procesul! Că o mică paranteză… Anul ăsta, undeva la ultra all inclusive, o persoană (probabil tot victimă ca dumneavoastră) și-a luat 24 de felii de bacon și 12 banane… totul numărat de mine, așa că țineți-vă tare!”

„Chiar și expunerea nemulțumirii arată caracterul acestor persoane. Dacă vi s-a făcut observație înseamnă că ați depășit chiar și limitele bunului simt. Nu te oprește nimeni să mănânci, dar nu în halul ăsta. Dacă băgați în voi aiurea și probabil că rămân după voi grămezi de mâncare ce s-ar întâmpla dacă toți ar proceda ca voi? Mănâncă primii hămesiți și restul ia de unde nu mai este”, au scris internauții. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`