Luis Rubiales, pus sub acuzare pentru hărțuire sexuală după ce a sărutat-o cu forța pe Jenni Hermoso

Luis Rubiales, pus sub acuzare pentru hărțuire sexuală după ce a sărutat-o cu forța pe Jenni Hermoso
Sursa foto: Twitter (X) - Sevilla FC @todosevillacf

Luis Rubiales va fi pus sub acuzare pentru hărțuire sexuală după ce a sărutat-o cu forța pe Jenni Hermoso, la trei zile după ce jucătoarea a depus plângere contra acestuia. Parchetul spaniol a declanșat urmărirea penală a președintelui federației spaniole. Șeful RFEF poate fi sancționat cu o amendă sau chiar închisoare de la 1 la 4 ani.

Scandalul „Kissgate” a luat o întorsătură radicală

Jenni Hermoso a depus marți, 5 septembrie, plângere la Parchet împotriva președintelui federației spaniole, după ce a sărutat-o forțat la festivitatea de premiere a campionatelor mondiale de la Sydney.

Luis Rubiales ar putea scăpa cu o amendă penală, însă nu este exclusă pedeapsa cu închisoare de la 1 la 4 ani. Sărutul neconsimțit poate fi încadrat la agresiune sexuală, potrivit unei recente reforme a Codului Penal.

De asemenea, pe lângă această acuzație se adaugă și cea de coerciție. Șeful RFEF a fost suspendat provizoriu de FIFA, obiect al procesului deschis la Madrid. Acesta va fi chemat să dea declarații despre ce s-a întâmplat, scrie GSP.

„Mă simt vulnerabilă și victima unei agresiuni, a unui act impulsiv, misogin și fără niciun fel de consimțământ din partea mea. Pur și simplu nu am fost respectată!”, a declarat Jennifer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`