O schimbare majoră va marca traficul rutier. Peste 800 de radare inteligente vor fi instalate pe drumurile din România

O schimbare majoră va marca traficul rutier. Peste 800 de radare inteligente vor fi instalate pe drumurile din România
Sursa Foto: Captură Video/ YT

În România, începând cu anul 2024, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR) va implementa un nou proiect care vizează îmbunătățirea siguranței în trafic.

În cadrul acestui proiect, realizat în colaborare cu Poliția Română, vor fi instalate peste 800 de radare de ultimă generație, notează romaniatv.net.

Cum funcționează cele 800 de radare inteligente

Se pare că această inițiativă a fost luată pentru a asigura o mai bună siguranță rutieră și un mai bun control al traficului. Conform purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, proiectul prevede instalarea a 300 de radare mobile și a cel puțin 500 de radare fixe pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene.

Potrivit obiectiv-online.ro, atunci când o cameră va depista depășirea limitei de viteză acesta va captura o imagine cu șoferul si numărul de inmatriculare al maşinii. Mai mult decât atât, imaginea va fi trimisă către un centru de monitorizare, iar organele competente vor emite sancțiuni.

Cu toate că proiectul începe anul viitor, cele 800 de radare inteligente vor intra în funcțiune abia în 2026. CNAIR va fi responsabilă cu instalarea radarelor fixe în timp ce radarele mobile vor fi montate pe vehiculele Poliției.
Așadar, autoritățile speră ca prin această inițiativă să îmbunătățească semnificativ siguranța pe drumurile din țara noastră.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`