O companie auto vrea să regleze poziția șoferilor la volan prin tehnologie / Cum trebuie să conducă șoferii, după părerea lui Titi Aur

O companie auto vrea să regleze poziția șoferilor la volan prin tehnologie / Cum trebuie să conducă șoferii, după părerea lui Titi Aur
Sursa foto: Freepik

Nobuaki Tabata, managerul de program al diviziei de dezvoltare a sistemelor integrate de la Mazda, vrea să regleze poziția șoferilor prin intermediul tehnologiei. Potrivit acestuia, mai puțin de 50% dintre șoferi conduc corespunzător în mașină, motiv pentru care se dorește introducerea unui sistem în care conducătorii auto să își scrie înălțimea, iar mai apoi să calculeze cea mai bună poziționare în funcție de ochii șoferului.

În momentul în care șoferul va opri motorul și atunci când va decupla centru de siguranță, scaunul și volanul se resetează și se activează automat pentru a-i permite șoferului să iasă mai ușor din autoturism.

Nobuaki Tabata intenționează să regleze poziția șoferilor la volan prin tehnologie

„Am dezvoltat această funcție folosind o cantitate mare de date”, explică Tabata. „Odată ce recunoașterea facială a identificat șoferul, sistemul, pe baza estimării fizionomiei noastre, poate sugera modul în care ar trebui ajustată poziția scaunului. Este ca și cum l-ar antrena pe șofer pe baza experienței producătorului”, a declarat Nobuaki Tabata.

„Poziţia corectă la volan este aşa. Scaunul se reglează pe înălţime, cât mai jos posibil, astfel încât să văd peste volan fără să îmi impun să văd capota maşinii. Asta o fac din 2 motive. Ca să am centrul de greutate mai jos, dar şi pentru că în cazul unui impact, mai ales al unei răsturnări, sunt mai departe de plafon. Cu cât am distanţă mai mare de la plafon la cap, cu atât sunt mai în siguranţă.

Culisarea scaunului faţă-spate se face în aşa fel încât atunci când calc ambreiajul, dacă am ambreiaj, genunchiul piciorului stâng să fie uşor flexat, nu perfect întins. Pentru că dacă e perfect întins, atunci, de câte ori calc ambreiajul, mă voi întinde după ambreiaj, iar la impact voi lua un şoc mare, şi una dintre încheieturi va ceda.

Spătarul, în principiu, trebuie să fie cât mai drept, dar astfel încât atunci când întind mâna deasupra volanului, acesta să vină la încheietura mâinii.

Tetiera trebuie să fie la nivelul creştetului capului. Când eşti în spate, iar tetiera e jos, în dreptul spatelui, poate să îţi rupă gâtul.

Asta e poziţia din punct de vedere al scaunului”, a declarat Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`