S-a modificat Legea Educației. Care este acum numărul maxim de elevi permis într-o clasă?

S-a modificat Legea Educației. Care este acum numărul maxim de elevi permis într-o clasă?
Sursa foto: Pixabay

Începând cu data de 11 septembrie 2023, elevii vor marca începutul unui nou an școlar și vor reveni în sălile de clasă. Ministerul Educației a implementat unele modificări semnificative în cadrul programului școlar. Potrivit noii Legi a Educației, numărul de elevi dintr-o clasă se va schimba în comparație cu perioada anterioară.

Noi modificări privind Legea Educației

Unul dintre factorii cheie de luat în considerare a fost dimensiunea claselor, cu o medie țintă de 22 de elevi, dar cu o limită superioară de 26 de elevi. Limita inferioară a fost stabilită la 15 elevi pentru fiecare clasă în cadrul instituției de învățământ. În comparație cu anul precedent, numărul maxim de elevi acceptați într-o clasă de liceu a fost redus cu 4 persoane, scrie Observator News.

„Învățământul liceal, inclusiv dual: clasa cuprinde, în medie, 22 de elevi, dar nu mai puțin de 15 și nu mai mult de 26”.

Au apărut modificări și în domeniul învățământului postliceal, unde s-a înregistrat o scădere a numărului de elevi din 30 la 28. În ceea ce privește învățământul sportiv și cel artistic, numărul de elevi într-o clasă a înregistrat o ușoară descreștere, de la 25 la 24.

„Învățământul sportiv și de artă: clasa cuprinde, în medie, 16 elevi, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 24, și poate fi constituită din maximum 4 grupe. Grupa cuprinde, în medie, 7 elevi, dar nu mai puțin de 4 și nu mai mult de 10”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă