Angel Tîlvar (MApN), despre cazul dronei: Comunicarea vecinilor noștri trebuie citită și în cheia stării lor de spirit. Zona indicată de ucraineni era mult mai departe în interiorul României

Angel Tîlvar (MApN), despre cazul dronei: Comunicarea vecinilor noștri trebuie citită și în cheia stării lor de spirit. Zona indicată de ucraineni era mult mai departe în interiorul României
Foto: Inquam Photos / Sabin Cârstoveanu

Ministrul Apărării, Angel Tâlvar, a vorbit despre fragmentele de dronă descoperite în România și susține că locația se află mult mai aproape de frontiera cu Ucraina decât zona pe care o indicaseră oficialii de la Kiev, precum și că felul în care comunică autoritățile ucrainene trebuie citit „și în cheia stării de spirit”, din Ucraina, transmite G4Media.ro.

Angel Tîlvar (MApN): Zona indicată de ucraineni „era mult mai departe în interiorul României”

Comunicarea ucrainenilor „trebuie citită și în cheia stării de spirit” din Ucraina, consideră ministrul român al Apărării.

„Dacă ne uităm într-o istorie recentă… Toate lucrurile care țin de comunicarea vecinilor noștri trebuie citită și în cheia stării de spirit a vecinilor noștri (…). Elemente de ton, de iritare, poate de ironie trebuie citite în cheia asta”, a declarat Angel Tîlvar, miercuri, la Digi 24.

El susține că au existat situații în care ucrainenii susțineau că spațiul aerian ar fi fost încălcat de avioane rusești, dar România și aliații au confirmat ulterior că nu a fost încălcat.

„Există posibilitatea să fie și asperități”, a adăugat Angel Tîlvar.

Ministrul Apărării spune că zona indicată de autoritățile ucrainene era mult mai în interiorul României decât locul în care au fost găsite fragmentele de dronă.

„Ei au publicat fotografii. Zona pe care o indicau era mult mai departe în interiorul României, or bucățile au fost găsite la câteva zeci de metri de Dunăre”, a mai declarat Angel Tîlvar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`