Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor: 18 echipe din întreaga țară concurează la Iași

Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor: 18 echipe din întreaga țară concurează la Iași
Sursa foto: deltamed.ro

La Iași are loc cea de-a IX-a ediție a Competiției Naționale de Descarcerare și Prim Ajutor, unde 18 echipe din întreaga țară, inclusiv o echipă din Republica Moldova, concurează pentru a-și demonstra abilitățile în acordarea primului ajutor și descarcerare. Această competiție este o oportunitate de a arăta măiestria și priceperea în intervenții de urgență și este desfășurată într-un context în care se pune accent pe siguranța și eficiența acțiunilor de salvare, relatează Știripesurse.ro.

Cele 18 echipe aflate în competiție

Cea de-a IX-a ediţie a Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat reuneşte la Iaşi 18 echipe, dintre care şi unul din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI din Republica Moldova, precum şi o echipă de voluntari a ISU Iaşi, potrivit Agerpres.

De asemenea, la această întrecere participă 12 echipaje din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din ţară şi cel al municipiului Bucureşti – Ilfov, precum şi câte una din cadrul Facultăţii de Pompieri şi a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Echipajele participante la competiție au scopul de a dezvolta competențele profesionale în salvarea victimelor, cu accent pe comanda intervenției, siguranță, tehnicile de descarcerare, și îngrijirea prespitalicească.

Prin ce probe vor trece echipele

Echipele vor trece prin două probe principale, „Descarcerarea din vehicule” și „Acordarea primului ajutor calificat”, în care vor trebui să-și demonstreze abilitățile în salvarea victimelor și aplicarea corectă a protocolului de prim ajutor.

Prima zi este dedicată descarcerării și primului ajutor medical, iar în cea de-a doua zi, cele mai bune șase echipe vor concura într-un scenariu complex pentru a-și demonstra expertiza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`